Dit is een serieus geval van bruikbare kunst, want dit volledig gouden toilet is óók nog eens volledig bruikbaar. Het Guggenheim Museum zal binnenkort dit stevige gouden toilet in een van hun openbare toiletten installeren. Het 18-karaats massief gouden toilet is gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan die daadwerkelijk een pauze nam van zijn pensioen om deze troon te creëren. Terwijl andere belangrijke kunstwerken juist vereisen dat u op een ​​veilige afstand blijft, is dit een beeld waar je van wel heel dichtbij kennis mag maken. Het toilet is volledig functioneel en uitgerust met de juiste sanitair zijn. “Je doet de deur op slot en u heeft uw ervaring, of dat nu alleen kijken naar het toilet is of het gebruik ervan,” vertelde Guggenheim publicist Molly Stewart aan New York Daily News.

Het werk is getiteld “Maurizio Cattelan: America” ​​(het is onzeker of de Amerikanen dit als een compliment moeten zien) en Molly Stewart verteld dat dit de eerste keer is dat een bruikbare wc te zien is in het Guggenheim.

Lees ook: Koningsdag 2016: De Duurste Koningshuizen van West-Europa: Wie Verdient er Hoeveel?

“Er is het risico dat mensen zullen denken dat het een grap is, maar ik zie het niet als een grap,” vertelde Cattelan aan de New York Times, “Ik ben geboren in een toestand waar ik – hoe zeg je dat ? – Gedwongen ben na te denken over alles. Het is niet mijn taak om mensen te vertellen wat een werk betekent. Maar ik denk dat mensen kunnen zien wat dit stuk betekend.” Cattelan werd in Padua, Italië geboren en is de zoon van een vrachtwagenchauffeur en een schoonmaakster.

Het toilet zal worden geplaatst in een unisex toilet met een eigen full-time bewaker. Of u nu besluit om ernaar te kijken, of het te gebruiken, dit is zeker een tentoonstelling als geen ander.

Lees ook: Saudische Miljardair Shockeert Londen met Optocht van 4 Gouden Supercars