De Jaguar F-PACE staat vanaf 3 juni aanstaande bij alle Nederlandse Jaguar-dealers. Uiteraard is de eerste performance-SUV van het merk dan ook beschikbaar voor proefritten. De F-PACE koppelt de stijl en klasse van Jaguar aan ruimte en sportiviteit. Dat maakt hem ook volgens de (internationale) vakpers tot een unieke aanbieding in zijn segment. De F-PACE is er met krachtige en efficiënte vier- en zescilinder dieselmotoren of met zescilinder benzinekrachtbronnen. Hij is leverbaar vanaf € 53.750,-.

4-Jaguar-F-PACE
In de F-PACE van Jaguar smelten sportauto en SUV samen. Dat begint met de krachtige en dynamische lijnvoering. De F-PACE bestaat grotendeels uit sterk en licht aluminium. Hij biedt volop ruimte aan vijf personen en hun bagage. De aandrijftechnologie is van hoog niveau. De F-PACE 2.0 D (132 kW/180 pk) heeft achterwielaandrijving. De overige modellen beschikken standaard over AWD vierwielaandrijving voor maximale grip, stabiliteit én dynamiek. Naast de F-PACE 2.0 D met 130 kW/180 pk, die leverbaar is vanaf € 53.750, is de performance-SUV er ook met een 3.0 V6 diesel met 220 kW/300 pk. Dit model is leverbaar vanaf € 76.150 en heeft naast vierwielaandrijving ook een innovatieve achttraps automaat. De F-PACE is er ook met 3.0 V6 Supercharged benzinemotor. Daarbij is er keuze uit twee vermogensvarianten: 250 kW/340 pk (vanaf € 89.750) en 279 kW/380 pk voor de F-PACE S (vanaf € 106.350).

2-Jaguar-F-PACE

Voor wie het eerst komt: F-PACE First Edition
De F-PACE 3.0 V6 diesel en de 3.0 V6 Supercharged (279 kW/380 pk) zijn er in de introductieperiode ook als First Edition. Deze modellen vinden hun inspiratie in de Jaguar C-X17 concept car en dat vertaalt zich in een zeer exclusieve uitrusting met 22-inch lichtmetalen velgen, de S-bodykit, LED-koplampen, een exclusief interieur met sportstoelen en Houndstooth gepreegd Windsor lederen bekleding, een glazen panoramadak, Adaptive Dynamics-onderstel, multimedia-/infotainmentsysteem InControl Touch Pro met touchscreen, LED ambianceverlichting en meer. De First Edition-modellen zijn in beperkte oplage beschikbaar.

Enthousiast ontvangen
De Jaguar F-PACE is met veel enthousiasme ontvangen door de media. Autoweek roemt het ruimteaanbod, de wenbaarheid en de dynamiek en voegt daar aan toe dat de F-PACE een karakter heeft dat ‘het jongetje in je losmaakt’. Ook Autovisie is lovend over de F-PACE: “Een goed ontwikkelde, mooi gebouwde auto die dankzij zijn relatief lage gewicht en perfecte gewichtsverdeling, erg goed rijdt – op bochtige wegen komt hij perfect tot zijn recht.”

Het enthousiasme voor de F-PACE is niet voorbehouden aan journalisten. In Nederland heeft de importeur inmiddels al bijna 200 orders voor de Jaguar F-PACE mogen ontvangen. Een vroegtijdig goedgevulde orderportefeuille is een echte Jaguar-traditie aan het worden: ook de sports sedan Jaguar XE werd vorig jaar al voor de marktintroductie enthousiast ontvangen door klanten.

6-Jaguar-F-PACE