200yrs is een limited edition-shirt gemaakt van het exclusieve West-IndianSea Island katoen. Geproduceerd in een beperkte oplage van slechts 1956 stuks, het jaar van oprichting van Xacus. Alle shirts zijn individueel genummerd: elk stuk is uniek, deskundig in elkaar gezet met zorg en aandacht tot in elk detail.
 
Met het 
200yrs project, lanceren Xacus en Albini het “L’Arte di Saper Fare Parte” initiatief, een speciaal mode atelier in samenwerking met de IUAV Universiteit in Venetië voor het academisch jaar 2016/2017 waarin jonge talenten worden opgeleid.
 
Het atelier zal zich volledig richten op het limited edition shirt: de stof, de structurele elementen en haar herinterpretatie.

200years_20161014_0021

Het shirt
Dit project is ontwikkeld voor dames en heren op basis van de twee best verkochte modellen. Het heren model is uitgevoerd met Franse kraag en voor de dames met een ‘dubbele cuff’.
 

200yrs
(60 + 140) is niet alleen een shirt, maar een iconisch product geproduceerd in een limited edition van West IndianSea Island katoen, dat bekend staat als een van de oudste en meest waardevolle katoensoorten ter wereld.
 
De productie, welke overeenkomt met slechts 0,0004% van de totale wereldwijde productie van katoen, is vooral geconcentreerd op de Caribische eilanden van Barbados en Jamaica; twee gebieden die een echt klimatologisch paradijs vormen. De bijzondere eigenschap van de vezel komt vanwege zijn opmerkelijke lengte, die 36 / 37mm is en dat voor een draad die resistent, homogeen en uiterst zacht is.


 
Het label
Het speciale label van dit 
200yrs shirt is met gouddraad geborduurd op een satijnen ondergrond en voorzien van een individueel nummer. De totale productie bedraagt slechts 1956 stuks, het jaar waarin Xacus is opgericht.
 
De box
Het 
200yrs shirt wordt geleverd in een limited edition box speciaal gemaakt voor dit project. Het betreft hier een stijlbox met de geschiedenis van het shirt en van de twee bedrijven die het hebben geproduceerd.

200years_20161014_0011
 
De ‘tag’
De special ‘tag’ die is gemaakt voor dit 
200yrs shirt vertelt een verhaal, geeft een stijl weer en viert een belangrijk jubileum. Een klein stukje van het katoen is ingebracht om je direct te laten genieten van de kwaliteit, zachtheid en het zijdeachtige gevoel van de vezel.
  
De prijs
De prijs van dit zeer exclusieve 
200yrs shirt bedraagt voor het damesmodel € 210,- en voor het herenmodel 230,-.