INFINITI’s Project Black S verkent de mogelijkheid voor een nieuw INFINITI performance model lijn, met unieke technologie geïnspireerd op de Formule 1.  De radicale herinterpretatie van de INFINITI Q60 coupé, Project Black S is voorzien van een nieuw, opvallend, aerodynamisch geoptimaliseerde design. Hij suggereert hoe een performance hybride aandrijflijn – ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Renault Sport Formula One Team – de prestaties en dynamiek van een INFINITI productie auto kan verbeteren.   De performance hybride aandrijflijn wordt onderzocht door middel van Project Black S en is voorzien van een ‘Energy Recovery System’ (ERS) om vermogen en koppel te verhogen. Het resultaat is een continue, significante en vertragingsvrije acceleratie. Het systeem is geïnspireerd op het dual-hybride systeem uit de Formule 1 en bestaat nog niet in bestaande auto’s voor de openbare weg.

Lees ook: INFINITI Lanceert de Q30 AntiChic Edition

Een nieuwe ‘Black S’ range, tentoongesteld door het nieuwe concept, kan het maximale niveau van prestatie en dynamische mogelijkheden van INFINITI laten zien. Het bedrijf gelooft dat er potentieel is voor een ‘Black S’ range met hoger vermogen en koppel met innovatieve aandrijflijnen, nieuwe of opgewaardeerde ophangsystemen en unieke design elementen.

De onthulling van de Project Black S concept op de 2017 Geneva Motor Show helpt om potentiele interesse in high-performance INFINITI auto’s te meten.

Project Black S: in samenwerking met Renault Sport Formula One

  • Project Black S is een viering van INFINITI’s relatie met het Renault Sport Formula One Team
  • Twee alliance partners werken samen om een op Formule 1 geïnspireerde performance hybride aandrijflijn en koolstofvezel carrosserie te ontwikkelen.

“INFINITI is de premium autofabrikant binnen de Renault-Nissan Alliantie en technische partner van het Renault Sport Formula One Team, dus het is logisch dat we bij elkaar komen om de mogelijkheid voor innovatieve high-performance hybride technologie voor onze klanten te verkennen. “