De Land Rover Defender is om van te smullen. Nu ook letterlijk: de Nederlandse chef-koks Sergio Herman en Jonnie Boer en hun Belgische collega’s Dominique Persoone, David Martin en Gert De Mangeleer maakten elk een eigen versie van de Land Rover Defender – van chocolade. Eet smakelijk!

Land Rover ging voor deze lekkernij de samenwerking aan met Dominique Persoone, chocolatier en eigenaar van The Chocolate Line. Hij is wereldberoemd in de ‘chocoladewereld’. Behalve overheerlijke chocoladecreaties verzon hij ook chocoladelippenstift, chocoladeverf en – speciaal voor het verjaardagsfeest van Rolling Stones-leden Ron Wood en Charlie Watts – een chocoladesnuifmachine: de chocolate shooter.

Chocolade Defenders: voor ieders smaak

Alle betrokken chef-koks zijn liefhebbers/eigenaar van een Land Rover. Elke chef werd gevraagd een vulling te maken die hun persoonlijkheid typeert. Sergio Herman, onder meer bekend van tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, koos voor een verrassende combinatie van het frisse Sakura en licht gezouten karamel en chocolade. Jonnie Boer, eigenaar van het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, voegde zijn eigen gin toe aan de praline. De Belgische chef-kok David Martin verwerkte Miso in zijn praline, die bestrooid is met Okinawa-zout. Dominique Persoone creëerde een gele Defender-praline die bestaat uit melkchocolade, gevuld met hazelnootpraliné en keylime. Chef-kok Gert De Mangeleer koos voor een combinatie van Koji (gefermenteerde rijst) en groene Matcha thee.

Lees ookLand Rover Onthult De All-New Discovery, De SUV Voor Het Hele Gezin

De Defenders van chocolade zijn per direct en exclusief te koop in The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen. Art Direction door Rahi Rezvani.