Een nieuwe motor, een nieuwe transmissie, nieuwe vierwielaandrijving en een nieuw exterieur- en interieurdesign: bij de S 63 4MATIC+ heeft Mercedes-AMG de rijdynamiek en de uitstraling krachtiger gemaakt. Voor betere rijprestaties bij een aanzienlijk lager brandstofverbruik vervangt de 4-liter V8-AMG-biturbomotor met cilinderuitschakeling de huidige 5,5-liter V8-biturhomotor.

Ondanks de kleinere cilinderinhoud levert de nieuwe krachtbron 450 kW/612 pk en daarmee 20 kW/27 pk meer dan het voorgaande model. Met de acceleratie van 0-100 km/h in 3,5 seconden behoort de luxe performancelimousine tot de categorie van volbloed sportwagens. De AMG SPEEDSHIFT MCT negentraps sporttransmissie vervangt de zeventraps transmissie. Hierdoor kon een nog soepeler respons worden gerealiseerd. De volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ zorgt voor optimale tractie.

Tegelijk met de S 63 4MATIC+ krijgt het topmodel S 65 een optische update, die de dominantie van de high-end twaalfcilinder onderstreept. De 6-liter V12-biturbomotor levert onveranderd 463 kW (630 pk) en een maximumkoppel van 1.000 Nm. De beide geactualiseerde uitvoeringen leveren dankzij het hoogste ontwikkelingsniveau van respectievelijk de V8- en de V12-biturbomotor meer vermogen en koppel dan de concurrentie.

Lees ookMercedes-AMG GT Concept- Driving Performance van de toekomst

Nieuwe MULTIBEAM LED-koplampen en de vernieuwde voorskirt in jetwingdesign onderstrepen de expressieve uitstraling van de beide S-Klasse varianten. Aan de achterzijde zijn de nieuwe achterskirt en de gemodificeerde uitlaatsierstukken kenmerkende designelementen.

De 4-liter V8-AMG-biturbomotor wordt in de S 63 4MATIC+ uitsluitend in de tot dusver hoogste vermogensvariant 450 kW/612 pk geleverd. Ook het maximumkoppel is met 900 Nm het grootste tot nu toe. Het is beschikbaar over een breed toerenbereik van 2750 tot 4500 t/min en zorgt zo voor een gevoel van overtreffende soevereiniteit. Voor de acceleratie van 0-100 km/h is slechts 3,5 seconden nodig, wat geen andere luxe performancelimousine evenaart. De voortstuwende kracht houdt aan tot de begrensde topsnelheid van 250 km/h (met AMG Driver’s Package 300 km/h).

De doorontwikkelde 4-liter V8-AMG-motor maakt gebruik van de beproefde biturbocompressie, waarbij de beide compressoren niet aan de buitenkant aan de cilinderbanken, maar daartussen in de V van de cilinders geplaatst zijn. De voordelen van de ‘hot inside V’: een compacte motorconstructie, een spontane respons van de turbo en een geringe uitstoot door optimale aanstroming van de katalysators, die dichtbij de motor zijn geplaatst

Twee twin-scroll-turbocompressors zorgen ervoor dat de cilinders nog beter met vers gas worden gevuld. Dat leidt tot meer vermogen, een groter koppel, zelfs al bij lage toerentallen, en een zeer spontane respons.

Cilinderuitschakeling AMG-cylindermanagement

Voor de best mogelijke efficiëntie heeft Mercedes-AMG de V8-motor in de S 63 4MATIC+ voorzien van de cilinderuitschakeling AMG-cylindermanagement. Bij gedeeltelijke belasting worden de tweede, derde, vijfde en achtste cilinder buiten werking gesteld, wat tot een aanzienlijk lager brandstofverbruik leidt. Met een gecombineerd verbruik van 8,9 liter per 100 kilometer en een gecombineerde CO2-uitstoot van 203 gram per kilometer bevindt de nieuwe S 63 4MATIC+ zich in de kopgroep van zijn segment.

De cilinderuitschakeling is beschikbaar in het brede toerenbereik van 1000 tot 3250 t/min, wanneer de bestuurder het rijprogramma ‘Comfort’ heeft ingeschakeld. Het AMG-hoofdmenu in het combi-instrument informeert de bestuurder of de cilinderuitschakeling actief is en of de motor volledig of gedeeltelijk belast wordt. De overgang van werking op vier cilinders naar de achtcilinderfunctie verloopt spontaan, snel en zonder verlies van trekkracht, zodat de inzittenden niet minder comfort ondervinden.

Voor het eerst is de S 63 voorzien van de AMG SPEEDSHIFT MCT negentraps sporttransmissie, met extreem korte schakeltijden, snel meervoudig terugschakelen en tussengasfunctie. In vergelijking met het seriemodel neemt een natte startkoppeling de plaats in van de koppelomvormer. Dit bespaart gewicht en verbetert de respons op de bediening van het gaspedaal door de bestuurder, vooral bij het optrekken en bij gas geven of terugnemen.

Het extreem hoge koppel van de S 65 wordt overgedragen door middel van de beproefde AMG SPEEDSHIFT 7G-TRONIC PLUS-transmissie. Deze overtuigt door op maat gemaakte dynamiek en een hoge mate van variabiliteit. Of er nu automatisch wordt geschakeld of door de bestuurder via de stuurschakelpaddles: het op- of terugschakelen verloopt snel en direct. Vooral in het rijprogramma ‘Sport+’ en in de handmatige stand reageert de transmissie zeer direct.

In linksgestuurde uitvoering beschikt de S 63 4MATIC+ standaard over de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+. Het intelligente systeem koppelt de voordelen van verschillende aandrijvingsconcepten aan elkaar: de voor het eerst volledig variabele koppelverdeling tussen de voor- en achteras zorgt niet alleen voor optimale tractie. De bestuurder kan ook vertrouwen op een grote rijstabiliteit en veiligheid onder alle omstandigheden: bij droog wegdek evenzeer als bij regen of sneeuw. De overgang van achter- naar vierwielaandrijving en terug verloopt constant, omdat de intelligente regeling is ingebed in de algehele systeemarchitectuur van de auto.

Een elektromechanisch gestuurde koppeling verbindt de permanent aangedreven achteras variabel met de vooras. De best mogelijke verdeling van het koppel wordt, afhankelijk van de rijsituatie en de wens van de bestuurder, constant berekend. Zo kan de performancelimousine traploos variabel van tractiegeoriënteerde vierwielaandrijving tot volledige achterwielaandrijving worden gereden. De overgang verloopt constant en op basis van een doordachte matrix. Naast tractie en dwarsversnelling verbetert de vierwielaandrijving ook de langsdynamiek voor een nóg krachtiger acceleratie.

De S 63 in rechtsgestuurde uitvoering beschikt over de nieuwe motor en de nieuwe transmissie, maar is uitsluitend leverbaar met achterwielaandrijving. Datzelfde geldt voor de S 65.