FG Restaurant is een wetenschappelijk tweesterrenrestaurant in Rotterdam dat zich focust op een complete eetervaring waarin alles moet kloppen. Vanaf het ultieme zitcomfort in de opvallende fauteuils tot aan het perfect opgemaakte bord (of andere bijzondere presentatiewijzen). Chefkok en eigenaar François Geurds (FG) bezit sinds 2009 één Michelinster en sinds 2013 presteert het FG restaurant op tweesterren niveau. Pure Luxe bezocht het restaurant gelegen op Katshoek 37b te Rotterdam om dit zelf te ervaren.

Eenmaal aangekomen bij het restaurant, gelegen onder een gepensioneerd oud treinstation van Rotterdam, betreden we het koepelvormige etablissement. Hierbij vallen de royale comfortabele fauteuils gelijk in het zicht; direct onderscheidt de zaak zich al van soortgenoten. Eigenaar François heeft het concept van het interieur zelf ontwikkeld zodat de gehele ervaring precies is zoals hij het voor ogen ziet.

Wanneer we plaatsgenomen hebben aan tafel worden we, onder het genot van een heerlijk glas champagne, zelf betrokken in het proces. De vijzel op tafel stond er duidelijk niet voor niets, we krijgen de keuze uit een aantal ingrediënten die we vervolgens zelf in de vijzel klaar mochten maken. Om de verassing niet geheel teniet te doen zullen we niet verklappen om welke ingrediënten dit gaat; dat zult u toch echt zelf moeten gaan beleven. FG restaurant slaagt hiermee met het op speelse wijze betrekken van de gasten in het koken, ook later in het diner blijft de ervaring rondom de eettafel centraal staan.

De smaak explosies volgen al snel door de verschillende amuses, waaronder de signatuur van piccalilly-ijs in een hoorntje van tomaat en drop. De smaakpupillen zijn wakker geschud waarna het eerste gerecht volgt: velouté van witte asperges, witte en groene asperges, doperwten en zeewier, dit lichte voorgerecht vertolkt het seizoen op een unieke manier. Maar ook de verschillende bereidingen van kreeft die hierna worden geserveerd zijn uitstekend in balans gebracht door FG.

Als tussengerecht krijgen we Oosterschelde paling, scheermes, jus van scheermes, gedroogde taggiasche olijven, crème van courgette, kervel en gehakte zwarte truffel geserveerd. Waarna onze favoriet van de avond werd geserveerd: Wagyu A5 / Kobe Beef met geroosterde sukade van Rubia Gallega, enoki en crème van knolselderij. Een Wagyu ervaring die we zelden zo hebben meegemaakt, zó goed dat je het bord erbij zou willen aflikken. Om de avond compleet te maken kregen we als dessert nog Macadamia met vanille-ijs, foie en Masia el Altet en een uiterst bijzondere en unieke kaaswagen om het allemaal mee af te sluiten.

Al met al was ons diner bij FG restaurant een intrigerend uitgebreid avondvullend programma, zoals we het graag zien. De tijd tussen de gerechten was wat ons betreft ideaal en met het chef’s menu van 8 gangen waren we lang zoet zonder dat het te veel was. Hierdoor hebben we de gehele ervaring van de keuken van FG kunnen beleven.

Ga voor meer informatie naar de website van FG restaurant.
Reserveringen via de website of bel +31 10 4250520.

Lees ook: Pureview: Grand Hotel Karel V in Utrecht