De zon schijnt en de agenda wordt eindelijk leger, tijd voor een korte vakantietrip. Mercedes-Benz Accessories levert tal van praktische en stijlvolle accessoires die uw reis nog comfortabeler maken. 

Voordat de vakantie begint, is het zaak om in te pakken. De fraaie weekendtas Classic komt hierbij uitstekend van pas. De reistas wordt geleverd in klassiek bruin en is uitgevoerd in een elegante materiaalmix van rundleder en katoen/viscose. De originele stoelbekleding van de Mercedes-Benz S-Klasse uit de jaren ‘80 diende als inspiratiebron voor de voering van de tas. Naast een groot hoofdvak beschikt de tas (circa 50 x 28 x 28 cm groot) over een extra ritsvak waarin kleinere voorwerpen opgeborgen kunnen worden. De twee handvatten en de afneembare schouderband zorgen voor optimaal draagcomfort.

Wie op zoek is naar een praktische koffer, wordt op zijn wenken bediend met de Upright 55 X’Blade een ideale optie. Het fraaie design in de kleur zwart en de 3D Mercedes-ster maken van deze koffer, die door Samsonite wordt geproduceerd voor Mercedes-Benz, een perfecte reispartner voor korte trips. De koffer met een inhoud van 44 liter beschikt over een groot vak met kruisspanbanden, een extra vak met kruisspanbanden in het deksel van de koffer, een klein vak voor natte spullen en twee ritsvakken aan de buitenzijde. Daarnaast is de koffer voorzien van tassen voor kleding, schoenen en vuile was. De Upright 55 X’Blade weegt slechts 2,5 kg, is circa 40 x 55 x 20 cm groot en beschikt over twee stabiele rolwielen.

Wie vaak een smartphone of tablet meeneemt, weet hoe vervelend het kan zijn als de accu bijna leeg is. De twee nieuwe mobiele powerbanks van Mercedes-Benz Accessories GmbH en partner CG Mobile maken het mogelijk om deze apparaten onderweg op te laden. De beide opladers met ingebouwde lithium-polymeer-accu zijn verkrijgbaar in twee maten en capaciteitsniveaus (5.000 en 10.000 mAh). De opladers beschikken allebei over een snelle usb-aansluiting en vier led-oplaadlampjes. Een usb-oplaadkabel wordt meegeleverd. De Mercedes-ster van metaal op de voorzijde van de zwarte opladers vormt een fraaie finishing touch. Een andere nieuwe toevoeging aan de reeks is een 2-in-1 kabel voor het opladen en synchroniseren van iPhone®-, iPad®– en iPod®-modellen. De compacte kabel heeft een Lightning- en micro-usb-aansluiting.

De nieuwe smartphonehoes van Mercedes-Benz Accessories GmbH en partner CG Mobile zijn uitgevoerd in fraaie materialen als leder, aluminium en carbon. Ze vormen qua design de perfecte aanvulling op de actuele limousines en sportwagens van Mercedes-Benz.

Optimaal kijkplezier en maximale bescherming tegen zonlicht

De klassieke zonnebril voor dames in pilootvorm overtuigt met een hoogwaardige afwerking en een goede pasvorm. De Mercedes-ster op de linkerpoot past perfect bij het design in goud en zwart. De verstelbare neuspads zorgen voor comfortabel draagplezier. De hoogwaardige glazen van Carl Zeiss Vision zijn bruin getint en bieden honderd procent bescherming tegen UV-A- en UV-B-zonnestralen.

Er is uiteraard ook een zonnebril voor mannen: de hoogwaardige zonnebril Business heeft een zwart metalen frame in pilootvorm, met polyamide aan het uiteinde van de brilpoten. De grijs getinte polycarbonaat glazen bieden honderd procent UV-A/B-400-bescherming. Deze door Rodenstock voor Mercedes-Benz geproduceerde zonnebril van Rodenstock wordt geleverd met brillenetui en schoonmaakdoekje.

Nooit meer saaie vakantieritten

“Zijn we er al?”- het is en blijft een veelgestelde vraag aan ouders. Met de Mercedes-Benz accessoires wordt de rit voor de kids op de achterbank een stuk aangenamer. Een voorbeeld is de tot het Style & Travel Equipment-programma behorende houder voor tablet voor gangbare Apple- en Samsung-tablets. De houder kan horizontaal of verticaal worden gebruikt doordat hij 360° kan worden gedraaid. Ook kan hij in hoogte worden versteld om mensen met verschillende lengtes een plezierige kijkhoek te bieden. De houder kan eenvoudig worden geplaatst in de aan de hoofdsteun bevestigde basisdrager uit het Style & Travel Equipment-programma. De tablethouder kan alleen worden gebruikt in combinatie met de separaat voor gangbare tablets leverbare Mercedes-Benz beschermhoes voor tablet.

De reisavonturen kunnen worden vastgelegd met een ActionCam. De houder hiervan kan eveneens worden vastgemaakt aan de basisdrager aan de hoofdsteun. De ActionCam-houder is geschikt voor gangbare actiecamera’s, zoals die van GoPro en Rollei, en kan worden gekanteld en 360° gedraaid. Tijdens het filmen dient de geldende databeschermingswetgeving te worden nageleefd. Om veiligheidsredenen wordt aangeraden om geen personen te laten plaatsnemen op de achterzitplaats waar de ActionCam-houder is bevestigd.

Dezelfde beperking geldt ook voor de andere accessoires uit het Style & Travel Equipment-programma die kunnen worden bevestigd aan de basisdrager, zoals de kleerhanger, tashaak en de klaptafel. Een waar multitalent voor de kleintjes is de heerlijk zacht aanvoelende kinderdeken met kussenfunctie Carl met berenhoofd. Als de deken niet worden gebruikt, kan hij worden opgeborgen in het schattige berenhoofd, dat dan dienstdoet als kussen.

Het Mercedes-Benz bad- en strandlaken zorgt ervoor dat u ook op het strand een stijlvolle indruk maakt. Het zwarte bad- en strandlaken is gemaakt van 100% katoen en is 80 x 180 cm groot. Het ‘Made in Germany’ bad- en strandlaken heeft een strak, klassiek design en een ingeweven Mercedes-ster.

Eenmaal aangekomen op de vakantiebestemming zorgt de zwarte Mercedes-Benz vouwstoel ervoor dat u comfortabel kunt zitten. De opgestikte Mercedes-ster op de achterzijde zorgt voor een fraaie uitstraling. De stoel wordt geleverd met een opbergtas, heeft een bekerhouder in elke armsteun en een maximumbelasting van 160 kg.

Ook op twee wielen maximaal rijplezier

Fietsen kunnen eenvoudig worden vervoerd met de fietsdrager voor op de trekhaak. Deze fietsdrager is specifiek afgestemd op de modellen van Mercedes-Benz en kan zonder gereedschap worden gemonteerd. De fietsdrager biedt ruimte aan twee c.q. drie fietsen en is geschikt voor e-bikes met een totaal laadvermogen van 60 c.q. 54 kg. De fietsdrager overtreft de wettelijke vereisten ruimschoots en biedt zodoende een zeer hoog veiligheidsniveau. De bevestigingsbeugels beschikken over een snelsluiting. Als de fietsdrager niet meer nodig is, kan hij op een ruimtebesparende manier in elkaar worden geklapt en worden opgeborgen in de meegeleverde opbergtas.

De Mercedes-Benz trekkingbike Aventura is ideaal voor de meest uiteenlopende fietstochten. Deze comfortabele fiets met zijn zwarte lak en exclusieve design is voorzien van een hoogwaardig aluminium frame en 28 inch wielen, schijfremmen, naafdynamo, bagagedrager en geveerde voorvork. De trekkingbike is in Duitsland ontwikkeld en wordt hier geproduceerd door Focus voor Mercedes-Benz. De framehoogte bedraagt 50 cm. De fiets heeft 27 versnellingen en weegt circa 15,6 kg.

De Mercedes-Benz mountainbike Raven is geschikt voor fietstochten buiten de gebaande paden. Het stevige en lichte carbon frame is leverbaar in de vier maten (framehoogtes 38/42/46/50 cm) en de fiets is voorzien van 27,5 inch wielen in geval van de kleinere frames en 29 inch bij de grotere maten. Tot de standaarduitrusting behoren een geveerde voorvork en schijfremmen. De exclusieve, in zwart uitgevoerde mountainbike is in Duitsland ontwikkeld en wordt hier geproduceerd door Focus voor Mercedes-Benz. De bike beschikt over 22 versnellingen en weegt circa 11,4 kg.

De Mercedes-Benz loopfiets is perfect geschikt voor de kleintjes die het fietsen nog niet helemaal onder de knie hebben. Het lichte aluminium frame is paars gespoten en de fiets is voorzien van 12 inch ‘Schwalbe Big Apple’-banden. Het fietsframe is voorzien van vering en veiligheidshandvatten. De handgrepen en velgen zijn in geel uitgevoerd. De verstelbare zadelhoogte van 41 tot 47 cm zorgt ervoor dat kinderen met verschillende lengtes prettig kunnen zitten op de fiets. De circa 3,7 kg zware loopfiets is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar of vanaf een lengte van circa 85 cm.

De producten zijn verkrijgbaar bij alle Mercedes-Benz dealers en in de Mercedes-Benz Official Online Shop op https://shop.mercedes-benz.nl/