Het allereerste onderwater huis ligt op de Malediven – of is het ‘in’?

Huizen zijn er in veel verschillende formaten, kleuren, ontwerpen en concepten. Toch is het over ’t algemeen allemaal hetzelfde: een luxe optrekje met een goed uitzicht. Meestal is dat uitzicht de skyline van een stad of een oase van rust middenin de natuur. Althans, zo was dat voorheen. Inmiddels worden andere opties geëxploreerd en zoeken architecten en projectontwikkelaars naar originele manieren om hun gasten te huisvesten. Zo zijn er plannen voor overnachtingen in de ruimte en is er dit spectaculaire huis op de Malediven – waar je slaapt onder water.

The Muraka is ‘the next best thing’ op je bucketlist

Het optrekje heeft de toepasselijke naam ‘the muraka’ gekregen – wat in de taal der Malediven ‘koraal’ betekent. Er is gebruik gemaakt van twee verschillende niveaus: de ‘bovenste’ laag is gelijk met zeeniveau, terwijl de onderste laag logischerwijs onder water ligt. Er is plek voor een kingsize tweepersoonsbed, een living, een fitnessruimte, een onderkomen voor je butler en zelfs een privé beveiligingsruimte. De eetkamer is zodanig gesitueerd dat je altijd richting zonsondergang kijkt – een prettig bijkomstigheid voor hen die toch graag hun vorkje prikken met een goed uitzicht.

conrad the muraka maldiven villa Pure Luxe

Mocht je niet aan het eten zijn, dan kun je op ‘t relaxation deck genieten van de zonsopkomst. Zo is er voor ieder moment een geschikte plaats aanwezig in deze villa. Hier is overigens ook een infinity pool gecreëerd. Op het bovenste level is eveneens een master bedroom gesitueerd met een badkamer die zich richting de oceaan bevindt. Ook hier weer rekening gehouden met het perfecte uitzicht en de ultieme luxe beleving. De villa biedt plaats aan negen mensen in totaal en is de volgende stap in luxe voor Conrad. Zo geeft Martin Rinck, hoofd Luxury & Lifestyle Brands Hilton Group, aan.

conrad the muraka maldiven villa Pure Luxeconrad the muraka maldiven villa Pure Luxeconrad the muraka maldiven villa Pure Luxe

Bron: Luxurylaunches

Verder lezen

De grootste skihal ter wereld staat momenteel in Harbin, ook in China, en meet maar liefst 80.000...

In Moldavië is de grootste wijnkelder ter wereld te vinden. Milestii Mici is een wijnmakerij die...

Dat een vliegtuig een aardig prijskaartje heeft, dat moge duidelijk zijn. Toch is het grootste...