Man rijdt z’n Porsche Cayenne à €120.000 door de gevel van de Porsche dealer uit onvrede

Sommige mensen hebben teveel geld en té weinig hersencellen. Het klinkt nogal hard, maar helaas zijn dit de feiten. Zo blijkt ook weer uit dit verhaal dat zich af heeft gespeeld in Taiwan. Daar heeft een man uit onvrede over de service bij de lokale Porsche dealer zijn hagelwitte Porsche Cayenne door de glazen gevel gereden om z’n frustratie te uiten. Goedendag. 

De man kreeg een Porsche Panamera afgeleverd die niet klopte met z’n wensen\

Het zou allemaal zijn begonnen bij de aanschaf van z’n Porsche Panamera Sport Turismo. De auto zou geleverd zijn zonder alle opties die hij voorafgaand aan de koop had besproken. De man zou een niet nader te noemen hoeveelheid opties op z’n Panamera willen hebben. Deze bleken bij aflevering van de auto echter niet aanwezig te zijn. Daarop vroeg de man het bedrag dat hij kwijt was aan de opties (en dus wel betaald had) terug. De Porsche dealer weigerde hieraan mee te werken.

Chu (zoals de man met z’n achternaam heet) zou een aanbetaling hebben gedaan van $75.000 om de Panamera Sport Turismo met het zogenaamde ‘4D Chassis Control‘ aan te schaffen. Toen z’n Panamera werd geleverd bleek dat deze speciale optie er niet op zat. Als reactie daarop vroeg Chu het dealership om een teruggave van het extra geld dat hij ervoor betaald had. Daarop volgde een maandenlange discussie welke in april werd beëindigd in een officiële brief afkomstig van de dealer. Hierin maakten ze Chu duidelijk dat hij z’n geld niet zou krijgen.

porsche cayenne taiwan crash panamera dealership dealer Pure Luxe

Daarop besloot Chu drastische maatregelen te nemen. De 42-jarige man nam zijn witte Porsche Cayenne en reed door de Porsche dealer in Taichung City. Op de video is duidelijk te zien dat de man witheet is. Nadat hij de medewerkers de huid vol heeft gescholden heeft de politie hem gearresteerd. Moedwillig schade berokkenen en gevaar voor andermans leven betekenen wordt hem nu ten laste gelegd. We zijn zeer benieuwd naar de afloop van dit verhaal.

Bron: Luxurylaunches

Verder lezen

Het is inmiddels al enkele jaren duidelijk dat de rijken der aarde niet snel meer tevreden zijn met...

Toen Tesla de Model S op de markt bracht, waren we allemaal aangenaam verrast. De bolide is het...

Laten we vooropstellen dat de Porsche 911 uit praktisch ieder jaar op veel enthousiasme kan...