€30.000 aan wijn in 15 minuten: laat dat maar aan Cristiano Ronaldo over

Wat ons betreft mag kwaliteit best iets kosten. Een goede fles wijn, een goede whisky of een spectaculaire champagne: allemaal worden ze gekenmerkt door een prijskaartje dat verre van bescheiden is. Er valt natuurlijk over te discussiëren, want, waar ligt het plafond van een bepaalde prijs? Daar zijn de meningen over verdeeld. Duidelijk is wel dat je voor het ‘beste’ en het meest ‘exclusieve’ gewoon diep in de buidel zal moeten tasten. Zoals Cristiano Ronaldo dat deed in Londen. 

Slechts twee flessen wijn voor de hoofdprijs

Ja, wij moesten ook eventjes opnieuw lezen, maar het waren er echt ‘maar’ twee. Weliswaar twee van de meest exclusieve wijnen die de wereld te bieden heeft, maar dat was te verwachten. Los van het feit dat Ronaldo zich niet zal associëren met doorsnee producten (weet je nog, dat horloge?), moet het vrij prijzig zijn om tot een bedrag van 30k te komen.

Naar het schijnt besloot het gezelschap bij Scott’s binnen te wippen. Een vis- en zeevruchtenrestaurant dat zeer geliefd is bij celebs. Eerst werd er een fles Richebourg Grand Cru genuttigd. Deze wijn komt uit de Franse Bourgondië-regio en wordt gezien als ’s werelds meest zeldzame wijn. De Richebourg Grand Cru is zo zeldzaam dat deze niet terug is te vinden op de kaart en niet wordt aangeboden aan ‘doorsnee’ gasten. Heeft die Cristiano even geluk.

De tweede fles die het gezelschap ontkurkte was een Pomerol’s Petrus – afkomstig uit de Bordeaux-streek. Kosten: €10.000. Een eveneens zeer spectaculair druivensapje, maar toch minder imponerend als z’n voorganger. De slimme rekenaar weet dat het eerste exemplaar dus €20.000 heeft mogen kosten. Een alleraardigst bedrag voor een glaasje of 6.

Bron: Luxurylaunches

Verder lezen

Whisky is één van ’s werelds meest prestigieuze dranken. In het land van oorsprong – Schotland –...

We kennen allemaal wel iemand die hartstikke verzot is op het eten van kreeft. Kreeft schijnt een...

Kaviaar; viseitjes; steurkuit. Het zijn allen benamingen voor een van ’s werelds duurste...