Deze The Macallan uit 1926 is de duurste whisky ooit verkocht voor $1,5 miljoen

Dat er veel vraag is naar exclusieve en verfijnde whisky is geen verassing meer. Vrijwel alle fijnproevers zijn dan ook bekend met het exclusieve merk: The Macallan. Eerder hadden ze al de titel voor duurste whisky fles in handen en deze positie hebben ze nu weten te versterken. Al ligt de reden van deze prijs dit keer eerder aan het uiterlijk van de fles, dan aan de inhoud. De unieke beschildering is volgens veilingshuis Christie’s namelijk de voornaamste reden voor de hoge prijs van deze fles.

De duurste whisky ooit

Eerder lichtten we al flessen uit binnen deze collectie. Deze waren beschilderd door Adami en Blake. Flessen van deze kunstenaars zijn al eerder voor extreem hoge bedragen verkocht. Echter heeft deze Macallan een nog unieker jasje en wordt het beschouwd als de heilige graal onder de whisky’s. Mede door de exclusiviteit van het etiket.

Duurste whisky PURE LUXE

Deze specifieke fles is namelijk beschilderd door de Ierse artiest Micheal Dillon, bekend door zijn historische decoraties. De fles heeft haar titel ‘duurste whisky ooit’ te danken aan de unieke aard. Er is geen enkel ander exemplaar van deze fles en het kunstwerk geeft een perfect beeld weer van de Schotse hooglanden en het huis van The Macallan. De fles komt in een authentieke ‘The Macallan 60-jaar oude doos’ en met een authenticiteit certificaat van The Macallan.

Bron: Luxurylaunches

Verder lezen

Afgelopen week wisten we jullie ‘foodies’ ineens te enthousiasmeren met een portie chicken wings...

In Amsterdam is er een overvloed aan restaurants en barretjes te vinden. Althans, wanneer je iets...

Champagne, bij uitstek dé drank om een succes te vieren – of gewoon een feestje mee in te luiden....