Om te huilen! Deze Porsche 356 neemt een duik en is daarmee afgeschreven

Iedere keer dat we getuige zijn van een prachtige bolide die op ongelooflijke wijze wordt afgeschreven, moeten we een traantje wegpinken. Hoe groter de charme, hoe erger de pijn. Een Porsche 356 die te water gaat geeft een pijn die ongekend is. Er zijn maar weinig klassiekers die zoveel stijl hebben als deze Porsche. Het is ’t soort auto uit het rijtje van de Mercedes-Benz 300SL Gullwing en de Aston Martin DB5: kunstwerkjes op wielen.

Een Porsche 356 is niet gebouwd voor het water

Iedere autoliefhebber weet dat het vrijwel altijd een verloren zaak is wanneer een auto kopje onder gaat. Bij deze Porsche 356 is het niet veel anders. De babyblauwe bolide werd volgens de Daily Mail door een busje het water in geduwd. Een ongelukkige gebeurtenis die resulteert in een triest aangezicht. Er is echter een verrassende wending aan dit verhaal dat de pijn wellicht iets doet verzachten.

Het blijkt hier namelijk niet om een originele Porsche 356 te gaan. Nee, het betreft een creatie gemaakt door Chesil – een 2004 Chesil 356 Speedster. Het bedrijf is één van de vele ondernemingen die zeer nauwkeurige en realistische replica’s maakt van Porsche’s meest geadoreerde model ooit. De bolide stond geparkeerd buiten AutoVero Luxury & Classic cars. Naar het schijnt heeft de bolide een waarde tussen de €40.000 en €60.000. Nog steeds een aardig bedrag om zomaar in het water zien te verdwijnen. Voor meer informatie en de foto’s van het betreffende ongeval, check even het artikel van de Daily Mail.

Bron: The Daily Mail

Verder lezen

Als het gaat om supercars met een eigen identiteit, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat...

Het moge duidelijk zijn dat een BMW M6 een van de dikste coupés is die het automerk ooit op de...

Een tijdje geleden wisten we jullie te vertellen dat Bentley een nieuwe gooi doet naar de titel...