Deze vakantie kost $570.000 en is daarmee de duurste vakantie ter wereld

In alle eerlijkheid moeten we toegeven dat het hier niet een échte vakantie betreft. Het is namelijk een vakantie die is uitgestippeld aan de hand van alle prachtige plekken van waar Sir David Attenborough ooit is geweest voor de BBC. Denk dan aan alle beelden uit Planet Earth of Blue Planet. Het team van eShores (een reisorganisatie) heeft alle plekken samengebundeld en tot één grote vakantie gemaakt.

The Attenborough trip

Het is een reis die je niet zomaar even aflegt. Zoals jullie misschien wel weten zijn de series van de BBC praktisch de hele wereld over gegaan, dus dat is met deze vakantie ook ’t geval. Er is namelijk een ongekend aantal van 175 vluchten nodig, enkele autoritten en diverse treinroutes om te voldoen aan de volledige trip. Om je een indruk te geven: de afstand die je aflegt is ruim 600.000km. Om je een nóg beter beeld te geven: een rondje evenaar is iets meer dan 40.000 kilometer.

david attenborough trip eshores reis vakantie bbc Pure Luxe

De prijs van dit tripje (wat je waarschijnlijk meerdere jaren van huis zal houden) ligt net onder de $600.000. Een astronomisch bedrag, maar wel het bedrag waar werkelijk alles in zit. Hotels, excursies, vervoer en de kleinste kostenposten zijn allemaal meegenomen in de berekeningen van eShores. Er is echter één klein nadeel: je kunt deze reis niet boeken. eShores heeft weliswaar onderzoek gedaan en deze reis uitgestippeld, het is geen reis die kant en klaar wordt aangeboden. Mocht je het dus willen, dan zul je echt zelf alle voorbereidingen moeten treffen.

david attenborough trip eshores reis vakantie bbc Pure Luxe

Bron: eShores

Verder lezen

De grootste skihal ter wereld staat momenteel in Harbin, ook in China, en meet maar liefst 80.000...

Als het gaat om een geweldige vakantie, dan vinden we vaak meer dan enkel witte stranden en...

Een cruise is voor velen de ultieme manier van vakantie vieren. Lekker een paar dagen lang weg en...