Dit is ’s werelds eerste ‘vliegende motor’ en je kunt ‘m kopen voor €340.000

Het woord motor was niet direct het eerste wat in ons opkwam bij het zien van deze Jetpack Speeder Flying Motorcycle, maar toch wordt het voertuig als dusdanig bestempeld. Het is natuurlijk al geruime tijd onderwerp van gesprek: personenvervoer dat gebruik maakt van het luchtruim. Er zijn al diverse eenpersoons vliegtuigen ontwikkeld, auto’s met de ambitie om te vliegen – en nu dus ook een ‘motor’ waar je het luchtruim onveilig mee kunt maken.

De Jetpack Speeder Flying Motorcycle is een kijkje in de toekomst

Het is natuurlijk nogal een twijfelachtige verandering. Stel dat we alle motoren die op dit moment op de weg rijden vervangen met deze creatie, dan wordt het luchtruim er niet veiliger op. Toch zijn er bedrijven die hardnekkig geloven in het luchtruim als eerstvolgende basis voor de ontwikkeling van vervoermiddelen. De Jetpack Speeder Flying Motorcycle wordt ontwikkeld met vier afzonderlijke straalmotoren. Deze worden aangedreven door kerosine, diesel of Jet-A brandstof. Het bedrijf is van plan twee verschillende versies te ontwikkelen.

De eerste heeft een topsnelheid van 100km/u en vereist geen pilotencertificaat. De tweede versie heeft een topsnelheid van 240 km/u en vereist wél een gecertificeerde bestuurder. Vooralsnog stelt men dat de creatie in staat is 30 minuten lang te vliegen, met een vliegplafond van 4.500 meter(!). Het hebben van hoogtevrees is dus niet echt aan te raden. Op het moment worden er testvluchten uitgevoerd met een 1/3 schaalmodel en men verwacht binnen nu en ruim een jaar een eerste werkende versie af te leveren. Voor meer informatie, bekijk de website.

Bron: Jetpack Aviation

Verder lezen

De BMW R100 is een graag geziene gast bij bedrijven en individuen die het customizen van motoren...

E-bikes zijn inmiddels al dusdanig ingeburgerd, dat een nieuwe creatie binnen dit marktsegment...

Dat Apple twee nieuwe tablets lanceert lijkt op het eerste gezicht niet zo bijzonder. Toch is de...