ZIEN: Deze man parkeert z’n €320.000 kostende Lamborghini tegen een boom

Als je een supercar op mag halen bij de plaatselijke dealer, dan is dit meestal één van de meest euforische dagen uit je leven. Eindelijk kun je gas geven en genieten van al die pk’s achter je stoel. Toch is het ook uitkijken geblazen, wennen aan de kracht en de wijze waarop de auto reageert. Als je dat niet doet, dan kan het wel eens voorkomen dat die euforische stemming verandert in een grafstemming. Zoals dat gebeurde bij deze man in London die z’n Lamborghini Huracán op vrij eenvoudige wijze wist te slopen.

Een Lamborghini Huracán met Launch Control vereist enige professionaliteit

Er gaan diverse geluiden omtrent de situatie waarin deze Lamborghini Huracán zich begeeft. Zo roept men dat de video is geschoten bij een dealer waar de betreffende bolide werd opgehaald. De originele eigenaar van het videomateriaal, Supercars on the streets in dit geval, laat echter duidelijk weten in de beschrijving dat de beelden zijn opgenomen bij een event. In de video is ook duidelijk te zien dat er meer Italiaanse supercars aanwezig zijn, dus hoe of wat met betrekking tot de specifieke Huracán, dat laten we even buiten beschouwing. Wat al gauw duidelijk wordt is de toedracht van het ongeval.

Zo rijdt de eigenaar met de Lamborghini Huracán Performante weg van het gezelschap. Op geheel gepaste wijze doet hij dit met het gebruik van de Launch Control. Die manier van optrekken met een supercar brengt extra acceleratie met zich mee, maar kan – in de verkeerde handen – nogal een gevaarlijke situatie opleveren. Om nog maar te zwijgen dat de beste man deze actie onderneemt in een drukke straat, waar overal obstakels aanwezig zijn. De risico-calculatie lijkt dan ook totaal niet aanwezig te zijn. Het gevolg: een zeer nette Lamborghini Huracán Performante die op vakkundige wijze enkele tienduizenden euro’s minder waard wordt gemaakt. Bekijk die video en oordeel zelf.

Bron: Supercars on the streets

Verder lezen

Het is inmiddels al enkele jaren duidelijk dat de rijken der aarde niet snel meer tevreden zijn met...

Toen Tesla de Model S op de markt bracht, waren we allemaal aangenaam verrast. De bolide is het...

Laten we vooropstellen dat de Porsche 911 uit praktisch ieder jaar op veel enthousiasme kan...