10 absurde dingen die je enkel in Dubai tegenkomt

Als er één formule is voor het tot stand doen komen van rare situaties, dan is het wel een oneindige stroom aan geld. Met veel geld is het namelijk eenvoudig om de meest vreemde dingen te kopen, te laten gebeuren of in bijzondere situaties terecht te komen. Als we dan direct een plek op moeten noemen waar heel veel van dat ‘onnodige’ geld bij elkaar komt, dan is het Dubai. Daarom besloten we 10 van de meest bijzondere dingen die je tegen kunt komen in Dubai op een rijtje te zetten.

1. ’s Werelds duurste file

We kunnen het natuurlijk niet helemaal verifiëren, maar dat dit de duurste file is die de wereld ooit gezien heeft, dat lijkt vrij aannemelijk. Ja, als je over de P.C. Hooftstraat rijdt, kan het voorkomen dat je eventjes stil staat achter een Ferrari, Rolls-Royce of Bentley. Toch haalt dat handjevol supercars het niet bij de verzameling luxe bolides die in Dubai dagelijks de wegen onveilig maken. We weten overigens dat het hier waarschijnlijk een georganiseerde rit betreft, maar laat dat nou net de gewoonste zaak van de wereld zijn in Dubai.

2. Een Bugatti Veyron als taxi

dubai absurde activiteiten bezienswaardigheden Pure Luxe

Ja, we kunnen hier lang of kort over zijn, maar de gemiddelde Mercedes E-klasse of BMW 5-serie is toch echt het hoogst haalbare wat luxe taxi’s betreft – hier in ons kikkerlandje. Niet in Dubai, nee daar pakt men het (uiteraard) anders aan. Bovenstaande zwart/gele Bugatti Veyron is namelijk een taxi. De hypercar brengt je met alle liefde van A naar B en terug. Wat het kost, geen idee – goedkoop zal een ritje niet zijn.

3. Een potje tafelvoetbal met handschoenen aan

dubai absurde activiteiten bezienswaardigheden Pure Luxe

Tafelvoetbal is al jarenlang één van de leukste spellen voor jong en oud. Het spel dateert uit het midden van de vorige eeuw en is bij praktisch iedereen bekend. Waar we zijn opgegroeid met kleine kinderen die met alle kracht de poppetjes laten bewegen, daar is het in Dubai verstandig om het spelletje met iets meer ‘gevoel’ te spelen. Deze tafelvoetbal-tafel is namelijk volledig van goud en diamanten gemaakt en is te vinden in de Dubai Mall. Dit speelgoed doet andere dure tafelvoetbal-tafels verbleken.

4. Inchecken bij het hotel is pas compleet met een gouden iPad

dubai absurde activiteiten bezienswaardigheden Pure Luxe

Normaliter check je in, ontvang je een toegangspas en off you go. Althans, dat is doorgaans het geval bij een hotel. Tuurlijk, soms ontvang je nog een flesje champagne bij ontvangst, maar over het algemeen is het dan wel echt tijd om je eigen boontjes te doppen. Niet in Dubai, nee daar gaat het allemaal net iets anders. Verblijf je in het Burj Al Arab Hotel? Dan is een gouden iPad je beste compagnon na het inchecken. De tablet maakt het verblijf wat aangenamer door het gebruik van ‘Interactive Customer Experience Software’. Deze werkt natuurlijk minder goed op een gewone iPad – dat begrijpen we allemaal toch?

5. Wedden op door robots bereden kamelen – waarom niet?

Kamelen-races zijn zeer populair in het Midden-Oosten. Geloof het of niet, maar de doorsnee kameel kan vrij snel rennen en het duurde dan ook niet lang alvorens mensen kamelen lieten ‘racen’ tegen elkaar. In het begin werden daar daadwerkelijk mensen voor gebruikt, maar dat is inmiddels alweer achterhaald. Terwijl we hier in Europa nog steeds jockeys inzetten, daar zijn ze in Dubai wat innovatiever. Daar worden de kamelen namelijk bereden door robots – welke op hun beurt weer worden bestuurd door de mens die in een Toyota Landcruiser langs het parkoer rijdt.

6. Mocht je je goudstaaf zijn vergeten, dan koop je er gewoon een op straat

dubai absurde activiteiten bezienswaardigheden Pure Luxe

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je in Dubai aankomt, rustig over straat loopt en tot de realisatie komt dat je je favoriete goudstaaf bent vergeten. Zeer vervelend en niet iets waar je luchtig mee om dient te gaan. Gelukkig schiet men je te hulp in Dubai, want daar kun je namelijk gewoon een vervangende goudstaaf uit de automaat aan de muur trekken. Handig hè?

7. Dineren, trouwen of tennissen op hoog niveau

dubai absurde activiteiten bezienswaardigheden Pure Luxe

Een Helikopterplatform is normaliter dé plek bij uitstek om je helikopter te landen. Echter, wanneer er geen helikopter is, dan is het platform nogal nutteloos. Het ligt er maar en dan is het zonde als er niets mee wordt gedaan. Gelukkig geldt dat niet voor het helikopterplatform van het Burj Al Arab hotel. Zo werd het platform al eens gebruikt voor een tenniswedstrijd, een potje donuts draaien met een Redbull Formule-1 auto en kun je het huren voor je trouwerij of een romantisch diner met uitzicht.

8. De passagiersstoel van je auto is niet bedoeld voor mensendubai absurde activiteiten bezienswaardigheden Pure Luxe

Mocht je denken dat er plek is voor een bijrijder in je auto, dan kunnen we je nu al vertellen dat dát in Dubai niet de bedoeling is. Nee, in Dubai is het wenselijk dat je door de stad tuft terwijl je tamme luipaard of tijger naast je zit. Zo ben je verzekerd van het feit dat niemand je auto wil stelen en kun je nog eens een goed gesprek voeren.

9. Een goudmarkt als geen ander

dubai absurde activiteiten bezienswaardigheden Pure Luxe

Als je ergens achterover wil slaan, dan raden we je aan om naar de plaatselijke goudmarkt te gaan. Daar is namelijk echt alles van goud en met alles bedoelen we ook echt ALLES. Het is waarschijnlijk nog nooit zo duidelijk geweest dat er ergens bergen aan rijkdom te vinden zijn.

10. Een kabelbaan 2.0

Last but not least: een kabelbaan van 1(!) kilometer lang. Tussen twee van de grootste wolkenkrabbers middenin het centrum wel te verstaan. Als je geen hoogtevrees hebt, dan is dat de absolute aanrader. Mocht je wat spanning behoeven natuurlijk.

Verder lezen

Als je ooit het voorrecht hebt gehad om met een privéjet te reizen, dan weet je dat het een...

Het legendarische hotel Bel-Air dat in de top 10 van meest luxueuze hotels staat, biedt een van...

Australië is bij uitstek het land voor de liefhebber van ongerepte wildernis. Het is dan ook een...