Amsterdamse winkeliers vanaf heden verplicht cash betalingen boven €1.000 te melden

Goed nieuws voor iedereen die z’n zakcentje op vreemde wijze bij elkaar sprokkelt: in Amsterdam is de winkelier vanaf heden verplicht cash betalingen van meer dan €1.000 te melden. Voorheen lag deze grens nog op €10.000, maar inmiddels is het dus een flink stuk lager. Zo wil Femke Halsema en het college van B&W de criminaliteit in onze hoofdstad enigszins tegengaan. 

Winkelen in de P.C. was nog nooit zo uitdagend

Nu kunnen we ons voorstellen dat je bent grootgebracht met het idee dat alle banken ‘boeven’ zijn en je het geld dus beter in een schoenendoos kunt bewaren, maar dan ben je toch echt in de minderheid. Waar het in dit geval om gaat zijn de mensen met grote sommen cashgeld die het geld op een twijfelachtige manier hebben verkregen. Op deze manier wordt het betalen met cashgeld (en dus het kwijtraken ervan) tegengewerkt.

Je kunt je natuurlijk voorstellen dat ‘persoon X’ wel twee keer nadenkt, alvorens voor de zoveelste keer in een maand tijd weer voor €2.500 kleding te kopen én cash te betalen. Het aantal registraties van jezelf verhogen is per definitie iets waar criminelen niet echt happig op zijn. Het is overigens slechts één van de vele maatregelen die Amsterdam veiliger moeten maken. Het kabinet heeft €8 miljoen uitgetrokken voor ‘de strijd tegen de onderwereld’ in Amsterdam.

Bron: Het Algemeen Dagblad

Verder lezen

Dat er in ons kleine kikkerlandje genoeg vermogende mensen zijn te vinden, dat hebben we jullie al...

We weten dat 1 januari al even geleden is en sporten inmiddels geen goede gewoonte meer is, maar...

Met uitverkochte stadions en miljoenen streams is het geen verassing dat artiesten een aardig...