Voor minimaal €90.000 ben je de eigenaar van het ‘ultieme’ honkbal accessoire

Als iets als exclusief bestempeld mag worden, dan gaat dat vaak hand in hand met een alleraardigst prijskaartje. Logisch: exclusiviteit heeft nu eenmaal z’n prijs. Zo is het dus ook met dit ‘Rookie’ kaartje van de wereldberoemde honkballer ‘Babe’ Ruth. De sportman van de Boston Red Sox wordt door velen gezien als ’s werelds beste honkballer aller tijde. Mede vanwege die status is dit een verzamelobject waar menigeen enthousiast van wordt.

Babe Ruth’s kaartje gevonden tijdens het verplaatsen van een piano

Het is natuurlijk iets wat al decennia lang gebeurd: memorabilia verzamelen van sporthelden. Ongeacht de tak van sport, praktisch alles wat ermee te maken heeft kan vroeg of laat geld opleveren. Zeker wanneer het een legendarische sporter betreft in de gedaante van Babe Ruth. De honkballer van de Boston Red Sox wordt gezien als de grootste sportman ooit – voornamelijk binnen de Amerikaanse landsgrenzen – en daar is de waarde ook naar. In de markt van verzamelen werd het rookie kaartje van Ruth jarenlang niet echt gewaardeerd – tot nu. Inmiddels betaal je grof geld voor een origineel exemplaar. Dit exemplaar werd gevonden tijdens het verhuizen van een oude piano. Het kaartje, samen met enkele anderen werden per abuis gevonden. Mocht je interesse hebben, bekijk dan even de website van Goodwin & Co.

Verder lezen

Exclusiviteit betaal je, daar kun je nou eenmaal niet omheen. Echter is er wel degelijk een...

Zondagen zijn rustdagen, althans zo werden ze door de Heer bedoeld. Niet raar dus dat we massaal...

Met geld koop je alles – nou ja, bijna alles dan. Er zijn enkele dingen die met geen enkel bedrag...