Bang & Olufsen tilt televisie kijken naar een hoger niveau met deze nieuwe Beovision Harmony TV

Als er één merk is dat goed weet hoe je een televisie meer maakt dan enkel een functioneel voorwerp, dan is het wel Bang & Olufsen. Wie een beetje bekend is met het Deense bedrijf weet dat alle producten zowel praktisch als esthetisch volledig geoptimaliseerd zijn. Waarom zou een televisie tenslotte enkel functioneel zijn als deze ook iets bij kan dragen aan de stijl van je interieur? Dat Bang & Olufsen dat begrijpt wordt nogmaals duidelijk met de introductie van de nieuwe Bang & Olufsen Bevision Harmony TV. 

De Bang & Olufsen Beovision Harmony TV maakt van de televisie een kunstvoorwerp

Producenten van televisies zijn al jarenlang bezig met één en dezelfde vraag: wat kunnen we doen om een non-actieve televisie mooier te maken? Het is een vraagstuk dat niet echt relevant is voor de functionaliteit van het apparaat, maar des te meer voor de invulling van de ruimte waarin ‘ie zich bevindt. Logisch ook, ongeacht of de televisie heel erg plat is, of praktisch geen rand heeft – het blijft een groot zwart ‘vlak’ wanneer men er geen gebruik van maakt.

bang & olufsen beovision harmony tv televisie Pure Luxe

Zo dachten ze bij Bang & Olufsen ook en dus werd daar een ‘oplossing’ voor bedacht. Althans, er werd in ieder geval een poging gedaan om een apparaat te ontwikkelen dat zich ook staande weet te houden in een ruimte wanneer je het niet gebruikt. Het resultaat is een televisie waarbij het scherm deels verborgen is achter de geïntegreerde speakers wanneer deze uit staat.

bang & olufsen beovision harmony tv televisie Pure Luxe

Zodra je gebruik maakt van de televisie komt het scherm omhoog en verplaatsen de speakers zich naar een positie direct onder het scherm. Wat ons betreft een zeer stijlvol voorwerp dat beslist meer lof verdient dan de standaard televisie. De tv zal beschikbaar zijn voor consumenten vanaf de herfst van dit jaar. Prijs: €18.500. Meer informatie hier.

Verder lezen

Waar we vroeger geboden waren aan de bekabeling van een audiosysteem, daar is het vandaag de dag...

Bij een pizzapunt wordt er niet direct gedacht aan behoorlijk prijskaartje van 200 dollar. Steph...

Bekende merken slaan steeds vaker de handen in een met grote bedrijven. Auto’s, mobiele telefoons,...