BIZAR: Europa’s hoogste wolkenkrabber zal gebouwd worden in een Deens dorp met 7.000 inwoners

In de categorie ‘nieuws dat niet iedere dag langskomt’: er zijn plannen gemaakt voor de bouw van een 320 meter hoge wolkenkrabber. Daarmee wordt het de allerhoogste ‘toren’ in Europa. Op het eerste gezicht niet echt wereldschokkend nieuws. Wat wél apart is te noemen, is het feit dat deze creatie niet gebouwd wordt in één van Europa’s grootste steden, maar in een – tot nu – onbekend dorpje in Denemarken. 

Het Deense dorpje Brande telt 7.000 inwoners én huisvest straks Europa’s hoogste gebouw

In eerste instantie vraag je je af waarom deze toren niet in Parijs, London of Berlijn gebouwd gaat worden. Logisch, dat vroegen wij ons ook af. Totdat we hoorden wie de initiatiefnemer achter het project is. Het wordt namelijk een paradepaardje van de Deen Anders Holch Povlsen. De beste man is eigenaar van het kledingmerk Bestseller, gesitueerd in Brande.

Daarnaast is hij tevens de rijkste inwoner van Brande en wil hij met de realisatie van het ‘Tower and Village project’ ervoor zorgen dat het dorp meer aantrekkingskracht krijgt. De toren zal dezelfde hoogte krijgen als de Eiffeltoren in Parijs. Daarmee wordt de titel ‘hoogste gebouw van Europa’ overgenomen van het Shard-gebouw in London. Er zal plek zijn voor kantoorruimte voor het kledingmerk, een hotel en maar liefst 30(!) winkelruimtes. We zijn benieuwd of het gebouw er daadwerkelijk gaat komen, daar er de nodige tegenstand is te vinden. Als alles doorgaat wordt de bouw in 2023 gestart.

Verder lezen

Een villa met oceaanzicht op Hawaï klinkt iedereen waarschijnlijk als muziek in de oren. Het is nu...

Een huis kopen is één ding, maar genoeg oppervlakte is een ander. Hoe dichter je bij de grote stad...

Het duurste huis van de Verenigde Staten is gelegen op een plek die je wellicht niet zal verbazen....