Slechts €53.000 voor deze wel heel bijzondere elektrische Curtiss Zeus Bobber motor

Nu de autoindustrie steeds vaker kiest voor een elektromotor, is het aan de motorindustrie om niet achter te blijven. Logischerwijs zien we dan ook diverse merken op de proppen komen met een elektrisch aangedreven krachtbron. Curtiss gaat mee in deze trend en creëert een zeer bijzondere motorfiets. Maak kennis met de Curtiss Zeus Bobber motor, een zeer conceptueel uitziende motorfiets met een elektrische aandrijving.

De Zeus Bobber is de eerste elektrische motor van Curtiss

Zoals we zojuist al aangaven is de motor iets wat regelrecht uit het schetsboek van een designer zou kunnen komen. Tel daar de mysterieuze fotografie bij op en je zou denken dat de Curtiss Zeus Bobber een conceptmotor is. Echter is dit alles behalve het geval en hebben we hier dus te maken met een tweewieler die wel heel futuristisch oogt.

curtiss zeus bobber motor elektrisch Pure Luxe

De motor is gebouwd rondom een stijlvol aluminium frame. Wat opvalt is het feit dat de wielen zijn gemaakt van massief carbon – een aspect dat we niet iedere dag tegenkomen. De elektrische krachtbron produceert zo’n 190pk en stelt de motor in staat om 450 kilometer af te leggen met één lading. Curtiss belooft ons bovendien dat de elektromotor een 0 tot 100km/u sprint garandeert van 2,1 seconden. Bovendien kan de berijder de vering instellen voor asfalt of offroad terrein. Men verwacht de eerste exemplaren in 2020 af te leveren. Meer informatie vind je hier.

curtiss zeus bobber motor elektrisch Pure Luxecurtiss zeus bobber motor elektrisch Pure Luxe

Bron: Curtiss

Verder lezen

Waar we vroeger geboden waren aan de bekabeling van een audiosysteem, daar is het vandaag de dag...

Als het op design aankomt, dan zit je bij Porsche Design wel goed. Uiteraard heeft het altijd een...

Een mooie motor kost al gauw een paar duizenden euro’s. Toch is de prijs van een Yamaha R1 met z’n...