Zonder ongeluk had deze Ferrari 330 GTC Zagato Coupé nooit bestaan

Het verhaal dat is toebedeeld aan deze extreem zeldzame klassieker is er een die je niet elke dag hoort. Het is namelijk een auto die verre van de gedaante heeft zoals de Ferrari 330 GTC Coupé ooit bedoeld was. De reden hiervoor is even simpel als vreemd: de bolide was betrokken bij een ongeluk en moest daarom opgeknapt worden. Het resultaat: een auto die niet alleen werd opgeknapt, maar een volledige restyling ontving.

Deze Ferrari 330 GTC Zagato Coupé is één van de meest zeldzame auto’s ooit

En de reden daarvoor is heel simpel: er is slechts één exemplaar aanwezig op onze wereldbol. Nu zijn we bekend met het werk van Zagato en dat is natuurlijk meestal nogal onorthodox. Zo is dat niet anders bij deze Ferrari 330 GTC Coupé. De bolide zag het daglicht als een ‘normale’ Ferrari 330 GTC Coupé. De tweede eigenaar raakte namelijk verzeild in een ongeluk met blikschade als gevolg.

ferrari 330 gtc zagato coupé Pure Luxe

Hij besloot vervolgens de Ferrari in te leveren bij Luigi Chinetti – Amerikaans importeur voor Ferrari. Diezelfde Chinetti besloot vervolgens dat de auto niet alleen gerepareerd zou worden. De importeur stuurde de Ferrari 330 GTC Coupé terug naar Italië om daar onder handen genomen te worden door Zagato. In 1974 werd het eindresultaat geshowd tijdens de Geneva Auto Show. Inmiddels is het exemplaar aangeboden als veilingitem bij RM Sotheby’s. Een standaard Ferrari 330 GTC Coupé kost ongeveer €500.000/€700.000 – aangezien dit een one-off is, zal de prijs hiervan vele malen hoger liggen.

ferrari 330 gtc zagato coupé Pure Luxeferrari 330 gtc zagato coupé Pure Luxe

Bron: RM Sotheby’s

Verder lezen

Het is allang geen geheim meer dat we bij Pure Luxe een grote voorliefde hebben voor supercars....

Heden ten dagen komen er steeds meer autofabrikanten met nieuwe modellen die een elektrische motor...

Als er één automerk een prominente rol heeft in Hollywood ‘Blockbusters’, dan is dat wel Aston...