Zoveel geld hebben de Formule-1 coureurs al binnengeharkt met hun overwinningen

Zondag staat alweer de vierde Grand Prix van het huidige Formule-1 seizoen op de planning en het belooft een enerverende strijd te worden. Ferrari is hard op zoek naar aansluiting bij de top en Max Verstappen hoopt dat zijn RB15 op korte termijn de vereiste updates ontvangt voor het meestrijden om ’t WK. Dat Ferrari enigszins achter de feiten aan loopt is onverwachts, maar desondanks hebben ze geen reden om ongerust te zijn. Zeker niet gekeken naar het succes van de nummer 1 rijder Sebastian Vettel. Volgens Forbes heeft de Duitser in zijn carrière namelijk het meeste prijzengeld binnengehaald. Kijk mee.

De Formule-1 is altijd zeer geheimzinnig over bedragen en de verdeling ervan

De Formule-1 heeft jarenlang aardig geheimzinnig gedaan over het prijzengeld en de wijze waarop het verdeeld werd. Uiteraard weten we allemaal dat bakken met geld circuleren in de koningsklasse van de autosport, maar de exacte hoeveelheden werden (en worden nog steeds) redelijk uit de spotlight gehouden. Wat wel duidelijk is en ook ieder seizoen gecommuniceerd wordt, is de jaarlijkse hoeveelheid prijzengeld in totaal. Vorig seizoen betrof dat maar liefst $913.000.000.

Formule-1 coureurs prijzengeld verdeling Forbes Pure Luxe

Verder wordt er eigenlijk vrij weinig gecommuniceerd omtrent exacte bedragen en de wijze waarop deze verdeeld zijn. We weten bijvoorbeeld wel dat een percentage van het totaalbedrag wordt verdeeld onder de topteams, in een aflopende volgorde uiteraard. Echter, daar stopt het dan ook zo’n beetje. Althans, tot nu toe. Want er is nieuwe informatie naar buiten gekomen die laat zien hoeveel iedere Formule-1 coureur tot op heden aan prijzengeld heeft weten te winnen.

Formule-1 coureurs prijzengeld verdeling Forbes Pure Luxe

Sebastian Vettel heeft al ruim $500 miljoen bij elkaar weten te rijden

Waar menigeen denkt dat Lewis Hamilton praktisch ieder lijstje omtrent Formule-1 aanvoert, daar is het toch echt Sebastian Vettel die op dit moment het meeste prijzengeld bij elkaar heeft gereden. De Duitser heeft voor Toro Rosso, Red Bull en Ferrari gereden. Voor deze drie renstallen heeft hij maar liefst $511,9 miljoen bij elkaar weten te rijden. Lewis Hamilton volgt op een tweede plaats met $449,6 miljoen. De Nederlander Max Verstappen, die nog maar net bezig is, heeft op dit moment $132,5 miljoen achter z’n naam staan. Hoe deze prijzen precies tot stand komen, dat vind je in de publicatie van Forbes.

Bron: Forbes

Verder lezen

Het is natuurlijk zo dat de rijksten der aarde zoveel geld bezitten, dat ze geen flauw idee hebben...

Een klein aantal mensen op deze wereld mag zich miljardair noemen, en sommigen daarvan verdienen...

Aankomend weekend strijden de 20 snelste coureurs van de wereld weer om de felbegeerde Grand Prix...