Deze gouden Rolex was ooit van Ayrton Senna en kan nu van jou zijn

Een Rolex is natuurlijk een prachtig accessoire om te bezitten. Het is gewoon een zeer gerenommeerd horlogemerk – ongeacht de smaak die erbij komt kijken. Als er dan ook nog een spectaculair verhaal achter het horloge schuilt, dan is het helemaal iets waar we onze oren voor spitsen. Zoals deze gouden Rolex Daytona die ooit eigendom was van Ayrton Senna.

Philips veilt een bijzondere Rolex Daytona, ooit eigendom van Ayrton Senna

Het lijkt ons zeer aannemelijk dat we niet hoeven toe te lichten wie Ayrton Senna is. Net zoals Johan Cruijff en Muhammad Ali ook geen uitleg behoeven. Ayrton Senna was volgens velen één van ’s werelds meest begenadigde autocoureurs – al dan niet de beste. Philips Auctions heeft een bijzondere Rolex Daytona ref. 16528 in de aanbieding, die in een ver verleden eigendom was van Senna.

rolex daytona veiling philips auctions ayrton senna Pure Luxe

De Braziliaan werd op 18-jarige leeftijd ontdekt door Angelo Parrilla – z’n mentor. Deze bracht hem naar Italië en de rest is geschiedenis. Deze Rolex Daytona werd uiteindelijk door Senna aan Parrilla geschonken , als gebaar voor z’n vertrouwen en de nauwe band die de twee onderhielden. Op de case back van het horloge is dan ook de tekst ‘A Angelo da Ayrton 1978′. Vrij vertaald betekent dit: ‘Voor Angelo van Ayrton 1978’.

rolex daytona veiling philips auctions ayrton senna Pure Luxe

Het is een van de eerste exemplaren wat betreft een gouden Rolex Daytona met automatisch uurwerk. Bovendien is deze specifieke Daytona uitgerust met een zogenaamde floating dial en de begeerde Mark I bezel. Een absoluut collector’s item dus. Het horloge wordt geleverd met een brief van Angelo Parrilla, een gesigneerde foto, de originele verpakking en meer. Het horloge wordt geschat op zo’n $100.000 ofwel €89.100. Voor meer informatie verwijzen we je naar Philips.

Bron: Philips Auctions

Verder lezen

Zenith is een Zwitserse producent van luxe horloges, met een mooie collectie. Het merk is de...

Dat rappers, acteurs en zakenlui in staat zijn om de meest bijzondere materiële zaken aan te...

Als er één trend is die horlogeland al geruime tijd in z’n greep houdt, dan is het wel die van de...