Voor zo’n $50.000.000 ben jij de nieuwe eigenaar van ‘Rabbit’ door Jeff Koons

Oke, misschien zijn we een beetje oneerbiedig te werk gegaan door dit werk van Jeff Koons af te doen als ‘een stalen konijn’. Echter neemt dit niet weg dat dit in essentie wel de omschrijving is van dit stukje kunst. Velen zullen het kunstwerk – toepasselijk Rabbit bestempeld – wel eens langs hebben zien komen. Het gigantische konijn gaat binnenkort onder de hamer bij veilinghuis Christie’s.

Jeff Koons’ Rabbit is een iconisch kunstwerk

Volgens kenners is dit konijn, nummer twee van een driedelige serie, één van de meest invloedrijke kunststukken in de na-oorlogse periode. Het werk moet een opblaasbaar konijn voorstellen – gemaakt van RVS. De hoogte van het kunstwerk is net iets meer dan 1 meter (104.1cm om precies te zijn). Liefhebbers van het veilingstuk ontvangen het beeld in combinatie met een certificaat van echtheid. Uiteraard heeft Jeff Koons hier zelf z’n handtekening op gezet, zodat het bewijs gegrond is. Volgens de experts van Christie’s zal het stuk tussen de $50.000.000 en $70.000.000 op gaan leveren. Meer informatie vind je uiteraard op de website van Christie’s.

Verder lezen

Exclusiviteit betaal je, daar kun je nou eenmaal niet omheen. Echter is er wel degelijk een...

Zondagen zijn rustdagen, althans zo werden ze door de Heer bedoeld. Niet raar dus dat we massaal...

Met geld koop je alles – nou ja, bijna alles dan. Er zijn enkele dingen die met geen enkel bedrag...