Deze woning aan de Kerkstraat in Oude Wetering is een goed verborgen pareltje aan het water

Als het gaat om een mooi woonhuis, dan is er meer dan enkel de inhoud die men doet besluiten tot koop over te gaan. Vaak wordt er gekeken naar de omringende grond, de ligging ten opzichte van uitvalswegen en het uitzicht wanneer je wakker wordt. Aspecten die zelden tot nooit overal samenkomen én perfect zijn. Toch komt er zo eens in de zoveel tijd een woning voorbij die een goede poging doet die perfectie te benaderen. Dit idyllische optrekje aan de Kerkstraat te Oude Wetering is hier het goede voorbeeld van.

Een karakteristieke woning in een prachtige omgeving

Een oplettende lezer zal zonder twijfel twee keer kijken bij het zien van deze woning. Daar kunnen we hem of haar geen ongelijk in geven, het is namelijk niet voor het eerst dat deze woning bij Pure Luxe op de radar verschijnt. Een tijdje geleden schreven wij namelijk ook al over deze woning. Dan vraag je je natuurlijk af waarom we het huis ditmaal weer onder de aandacht brengen. Dus leggen we dat uit.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

 

De woning staat op dit moment te koop voor een prijs van €995.000 k.k. Wat volgens ons een behoorlijk nette prijs is voor dit stukje vastgoed met geschiedenis en een prachtig uitzicht. Echter zien we wel vaker huizen voorbij komen van dit kaliber, dus waarom heeft deze woning dan alweer onze aandacht getrokken? Die aandacht zit ‘m in het feit dat de woning nu op gesplitste wijze verkocht wordt – indien gewenst uiteraard.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

Op steenworp afstand van Amsterdam je intrek nemen in een stijlvol onderkomen

Wat deze woning als potentieel nieuw onderkomen zo interessant maakt, is de bestemming die het gebouw van origine heeft gehad. Het huis werd gebouwd in 1774 en diende in de oorsprong als uitvalsbasis voor het ambtelijk apparaat van Oude Wetering. Een dorpje onder de rook van Amsterdam met net iets meer dan 4000 inwoners – vandaag de dag.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

De heer Roeloffs was de huisvader van dit optrekje én bedreef er tevens z’n vak, het zijn van een goede burgervader. Als gevolg hiervan is deze woning aan de Kerkstraat opgedeeld in twee huisnummers, te weten 46 en 47. Toen we voor het eerst in contact kwamen met de woning werd het gebouw in z’n geheel aangeboden. Een bijzonder aanbod, daar ieder huisnummer logischerwijs z’n eigen ingang heeft én eigen faciliteiten bezit.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

Juist dat aspect is nu deels van de baan. We zeggen deels omdat het nog steeds mogelijk is om beide gebouwen te kopen voor een prijs van €995.000 zoals genoemd. Echter, mocht je daar geen trek in hebben en genoegen nemen met het ‘hoofdgebouw’, het grote woonhuis, dan kun je dit optrekje ook los aankopen. Hiervoor wordt een prijs gevraagd van €649.000 k.k.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

Een authentieke woning vol sfeer en rust

Wat zo aantrekkelijk is aan deze woning is het feit dat er in principe nog steeds hetzelfde gebouw staat als zo’n twee-en-een-halve eeuw geleden. Uiteraard zijn alle faciliteiten aangepast naar moderne standaarden, maar de karakteristieke elementen in het bouwwerk zelf zijn zorgvuldig behouden. Bovendien zorgt de ligging ervoor dat je volledig tot rust komt én niet ver weg bent van het drukke randstadleven. Want, vanuit Oude Wetering ben je, mede door de goede verbinding binnen een halfuur in Amsterdam.

huis oude wetering herenhuis rijksmonument woning Funda Pure Luxe

Het maakt deze woning(en) uitermate geschikt voor de persoon die op zoek is naar luxe, comfort en rust buiten de grote stad. Mocht je benieuwd zijn naar de details rondom deze woning en meer fotografie, dan raden we je aan om onze vorige publicatie eens te bekijken. Hierin bespreken we details, de omgeving en diverse aspecten van de woning zoals die wordt aangeboden op Funda.

Verder lezen

Een villa met oceaanzicht op Hawaï klinkt iedereen waarschijnlijk als muziek in de oren. Het is nu...

Een huis kopen is één ding, maar genoeg oppervlakte is een ander. Hoe dichter je bij de grote stad...

Het duurste huis van de Verenigde Staten is gelegen op een plek die je wellicht niet zal verbazen....