Deze Land Rover Defender uit de James Bond-film ‘Spectre’ kan nu van jou zijn

De keren dat je in staat bent om eigenaar te worden van filmmemorabilia zijn op één hand te tellen. Als het dan ook nog een stuntauto betreft gebruikt in de allerduurste stunt die de filmindustrie ooit heeft gezien, dan kunnen we jullie vertellen dat je er slechts één vinger voor nodig hebt. Die ene keer, die doet zich nu voor. Het is namelijk mogelijk om de Land Rover Defender SVX Spectre SUV te kopen.

RM Sotheby’s veilt bijzondere Defender uit James Bond-film Spectre

Logischerwijs is het niet gebruikelijk dat een stuntauto wordt verkocht aan het grote publiek. De reden daarvoor is heel simpel: er blijft meestal niets meer over van de desbetreffende auto. De basis voor deze bijzondere bolide is een Land Rover Defender uit 2015. De SUV is onder handen genomen door het Britse Bowler, om zo de indrukwekkende terreinwagen te worden die het is.

land rover defender suv spectre james bond Pure Luxe

Er werden maar liefst 10 zwarte Defender 110 crew-cabs gebouwd voor de achtervolging-scène in de Oostenrijkse heuvels. Iedere versie werd uitgerust met 37 inch wielen, een rolkooi en versterkte frames. Daarnaast werd deze specifieke Defender uitgerust met een hydraulisch systeem dat de auto deed omrollen. De stunt werd op perfecte wijze uitgevoerd, met als resultaat een verbogen Defender.

land rover defender suv spectre james bond Pure Luxe

De auto is nog in precies dezelfde staat zoals deze was na het filmen van de scène. Het betekent helaas dat je er niet mee mag rijden op de openbare weg, maar dat maakt de bolide absoluut niet minder aantrekkelijk. De verwachte opbrengst ligt tussen de €175.000 en €225.000. Mocht je meer informatie willen over dit spectaculaire veilingstuk, dan raden we je aan de website van RM Sotheby’s te bekijken.

land rover defender suv spectre james bond Pure Luxe

Bron: RM Sotheby’s

Verder lezen

Het is inmiddels al enkele jaren duidelijk dat de rijken der aarde niet snel meer tevreden zijn met...

Toen Tesla de Model S op de markt bracht, waren we allemaal aangenaam verrast. De bolide is het...

Laten we vooropstellen dat de Porsche 911 uit praktisch ieder jaar op veel enthousiasme kan...