RM Sotheby’s biedt één van de meest spectaculaire Mercedes-Benz AMG-modellen ooit aan

In de jaren 90 werden veel iconische auto’s gemaakt. Zo zag de Lamborghini Diablo het daglicht, werden we verrast met de Porsche 911 (993) én reden er Mercedes-Benz AMG bolides rond, zonder dat Mercedes-Benz daadwerkelijk eigenaar was van AMG. Een periode waarin diverse iconen het daglicht zagen en deze Mercedes-Benz 560 SEL 6.0 AMG is daar beslist één van. 

De Mercedes-Benz 560 SEL 6.0 AMG is een klassieker met hedendaagse prestaties

Wat deze bolide zo bijzonder maakt, is het feit dat de prestaties zelfs vandaag – 28 jaar na dato – nog steeds menig mond doen openvallen. Deze S-klasse werd namelijk uitgerust met een 6,0-liter V8. Een motor die destijds als waar huzarenstukje werd gepresenteerd. Met deze krachtbron werd de super-de-luxe S-klasse voorzien van 375pk, goed voor een topsnelheid van bijna 300km/u. Mocht je het even zijn vergeten, het betreft hier een bolide uit 1991.

mercedes-benz 560 sel 6.0 amg RM Sotheby's Pure Luxe

Uiteraard is deze Mercedes-Benz 560 SEL 6.0 AMG uitgerust met die klassieke AMG-trim die liefhebbers allemaal herkennen. Het betreft dan ook een versie met een wide bodykit én opvallende chromen velgen. De rest van de auto, zoals de grille, is volledig zwart uitgevoerd. Er staan nét geen 110.000 kilometers op de teller, wat betekent dat deze bolide nog wel even meekan. Mocht je interesse hebben, dan weet RM Sotheby’s uiteraard meer informatie te verschaffen. Bieden kan vanaf €100.000.

mercedes-benz 560 sel 6.0 amg RM Sotheby's Pure Luxemercedes-benz 560 sel 6.0 amg RM Sotheby's Pure Luxe

Bron: RM Sotheby’s

Verder lezen

Het is inmiddels al enkele jaren duidelijk dat de rijken der aarde niet snel meer tevreden zijn met...

Toen Tesla de Model S op de markt bracht, waren we allemaal aangenaam verrast. De bolide is het...

Laten we vooropstellen dat de Porsche 911 uit praktisch ieder jaar op veel enthousiasme kan...