Nederland verwelkomt maar liefst 44(!) nieuwe ‘miljoenenbuurten’

Dat de Nederlandse huizenmarkt al een ongewoon lange periode in de lift zit, dat is geen nieuws meer. Dat we dus met z’n allen bergen geld neertellen voor een ‘hutje op de hei’ mag ook geen nieuws meer zijn. Het gevolg dat daardoor diverse huizen de magische grens van €1.000.000 doorbreken hoeft ook niet per sé nieuws te zijn, maar leuk is het wel. Zo komt uit onderzoek van Calcasa naar buiten dat Nederland er maar liefst 44 miljoenenbuurten bij heeft.

Het aantal huizen dat minimaal één miljoen waard is stijgt

In 2018 is de hoeveelheid huizen die minimaal één miljoen waard zijn met 34 procent gestegen. Een forse stijging die volledig te wijten is aan de buitenproportionele stijging van de huizenmarkt in het algemeen. Ter vergelijking: in 2014 waren er slechts negen buurten in Nederland waarin miljoenenhuizen in de meerderheid waren. Op dit moment zijn er 53 buurten waar miljoenenwoningen de boventoon voeren.

nederland calcasa miljoenenbuurten onderzoek Pure Luxe

Bron: Calcasa.

De duurste straat van Nederland is terug te vinden in Wassenaar. In 2018 was de Konijnenlaan de plek met de meest prijzige residenties: de gemiddelde prijs van een woning daar ligt op €2.500.000. Uiteraard liggen de meeste miljoenenhuizen in onze hoofdstad, Amsterdam. De meeste miljoenenbuurten liggen zoals verwacht in de randstad, op de voet gevolgd door Noord-Brabant.

Bron: Calcasa

Verder lezen

Een villa met oceaanzicht op Hawaï klinkt iedereen waarschijnlijk als muziek in de oren. Het is nu...

Een huis kopen is één ding, maar genoeg oppervlakte is een ander. Hoe dichter je bij de grote stad...

Het duurste huis van de Verenigde Staten is gelegen op een plek die je wellicht niet zal verbazen....