NEXT is hét conceptuele jacht voor de kunstliefhebber

De meeste superjachten die onze internationale wateren onveilig maken zijn uitgevoerd in een maagdelijk witte kleur. Zodra er dan een exemplaar voorbij komt dat buiten de lijntjes kleurt met een andere stijl, dan weten we dat we op moeten letten. De onorthodoxe buitenkant wijst meestal op een minstens zo spectaculaire binnenkant. De Italiaanse jachtdesigner Nicolò Piredda heeft dit bijzondere concept gecreëerd voor het Duitse Lürssen. Maak kennis met NEXT, een 62-meter lang superjacht.

Het NEXT superjacht staat voor een nieuwe generatie superjachten

Wat direct opvalt is het feit dat de Italiaanse designer z’n best heeft gedaan om een jacht te creëren dat zich houdt aan tradities, maar tegelijkertijd niet bang is om deze te vernieuwen. Een belangrijk aspect wat hierop wijst is de vervanging van het teak-hout voor ’t dek. In plaats daarvan koos Piredda voor een synthetisch materiaal voor de vloeren.

next superjacht nicolò piredda lürssen Pure Luxe

In het interieur van het jacht vinden we weer een ongebruikelijke, maar verfrissende combinatie van elementen. Zo heeft Nicolò Piredda gekozen voor Art Deco-elementen uit de jaren 20 en 30 – gecombineerd met minimalistisch design uit de huidige eeuw. Het jacht biedt plaats aan 10 gasten en 15 crewleden. Het hoofddek is er voor de loungeruimte van de eigenaar en een volwaardig kantoor.

next superjacht nicolò piredda lürssen Pure Luxe

Gasten verblijven in hutten gesitueerd op het benedendek, waar tevens een sauna, fitnessruimte én beach club is gevestigd. Aan de buitenzijdes van het jacht zijn diverse loungeruimtes ingericht. Zo is het U-vormige achtersteven de uitvalsbasis voor een jacuzzi en de bimini. De dining-area is op Alfresco-achtige wijze vormgegeven en is tevens de plek waar men geniet van de buitenlucht. Het jacht is voorzien van state-of-the-art techniek en biedt alle comfort die je maar kunt bedenken.

next superjacht nicolò piredda lürssen Pure Luxenext superjacht nicolò piredda lürssen Pure Luxenext superjacht nicolò piredda lürssen Pure Luxe

Verder lezen

Het is allang geen geheim meer dat we bij Pure Luxe een grote voorliefde hebben voor supercars....

Heden ten dagen komen er steeds meer autofabrikanten met nieuwe modellen die een elektrische motor...

Als er één automerk een prominente rol heeft in Hollywood ‘Blockbusters’, dan is dat wel Aston...