Deze buggy heeft supercar-prestaties in huis

Nu het koude, gure weer plaatsmaakt voor zonneschijn en aangename temperaturen, zijn buitenactiviteiten eerder regel dan uitzondering. De een besluit weer langzaamaan te gaan varen, de ander gaat gewoon plezier hebben met wat vrienden of familie in het bos of in de duinen. Voor dat laatste is het Nikola NZT Off-road Vehicle de perfecte optie. Een buggy op elektriciteit, die wil je hebben.

Een elektrische buggy is gegarandeerd plezier

Laten we eerlijk zijn, alles met vier wielen wat klein en enigszins wendbaar is, is leuk tijdens beter weer. Deze creatie van Nikola mag er wat ons betreft dan ook meer dan wezen. Het bedrijf specialiseert zich normaliter in het maken van elektrische vrachtwagens (zonder oplegger), maar de creatie van deze buggy is geen slechte poging om een andere route te bewandelen.

nikola motors nzt off-road vehicle buggy Pure Luxe

De buggy is, zoals aan de foto’s duidelijk te zien, een soort kruising tussen een ATV en een SUV. Zo worden de serieuze terreincapaciteiten gecombineerd met een geweldige acceleratie én een comfortabele zitpositie. De buggy is uitgerust met FOX 3.0 schokbrekers, 35-inch wielen met 17-inch door Kevlar versterkte velgen. De wielen hebben een kastvrijheid van 18 inch, wat direct duidelijk maakt dat je hier een serieuze hobbel mee kunt nemen.

nikola motors nzt off-road vehicle buggy Pure Luxe

Off-roaden met supercar prestaties

Door de buggy uit te rusten met een 125kWh accu heeft de Niko NZT Off-road Vehicle een vermogen van maar liefst 590pk. Hiermee kan het ‘karretje’ van 0 naar 100km/u sprinten in minder dan 4(!) seconden. We praten hier dus over een creatie met duidelijke supercar-aspiraties. De accu gaat zo’n 240 kilometer mee, dus je kunt zonder twijfel een paar uur plezier beleven aan één lading. De reserveringen zijn geopend en de productie wordt in 2021 gestart. De buggy wordt verkocht voor een prijs vanaf €71.000.

nikola motors nzt off-road vehicle buggy Pure Luxe

Bron: Nikola Motors

Verder lezen

Het is allang geen geheim meer dat we bij Pure Luxe een grote voorliefde hebben voor supercars....

Heden ten dagen komen er steeds meer autofabrikanten met nieuwe modellen die een elektrische motor...

Als er één automerk een prominente rol heeft in Hollywood ‘Blockbusters’, dan is dat wel Aston...