Eén van de meest spectaculaire vakantiebestemmingen: Omaanda in Namibië

Als het gaat om een geweldige vakantie, dan vinden we vaak meer dan enkel witte stranden en strakblauwe lucht belangrijk. Het gaat erom dat je een geweldige ervaring beleeft. Een ervaring die je bijblijft en die je op een andere plek niet zo snel zult beleven. Omaanda in Namibië is zo’n plek. Waar je in een hut wakker wordt en uitkijkt over de Savanne. Een omgeving die ongerept is en indruk op je maakt door z’n schoonheid.

Op luxueuze wijze genieten van de Afrikaanse natuur

Omaanda ligt in het Zannier reservaat bij N/a’an ku sê. Op slechts 40 minuten rijden van Windhoek bevindt u zich in een prachtig natuurreservaat waar u optimaal aan uw Namibië avontuur kunt beginnen of uw reis in stijl kunt afsluiten. Uw luxe hut kijkt uit over de eindeloze savanne. Van de buitenkant lijkt uw verblijf traditioneel; ronde hutten met handgemaakte rieten daken, geïnspireerd op de traditionele architectuur van Ovambo. Zodra u uw hut binnenstapt treft u een ingetogen ontwerp met diepe, warme kleuren die doen denken aan de aarde, aangevuld met kostbaar antiek uit de Afrikaanse cultuur.

zannier hotels omaanda namibië afrika savanne resort Pure Luxe

Omaanda, (geïnspireerd door het woord “Omhanda” wat neushoorn betekent in Oshiwambo), dankt zijn naam aan de uitzonderlijke locatie, in het hart van een privéreservaat voor dieren, het reservaat Zannier by N / a’an ku sê. De onmetelijkheid van de site, bijna 9000 hectare in de savanne nabij de hoofdstad Windhoek, biedt de gasten een sobere luxe temidden de natuurlijke schoonheid van het landschap.

zannier hotels omaanda namibië afrika savanne resort Pure Luxe

Deze lodge bestaat uit een dozijn hutten van grote luxe, geïnspireerd op de traditionele architectuur Owambo. Deze lokale meerderheid onderscheidt zich door zijn seculiere knowhow, nuchter, geïnspireerd door en respectvol voor de omgeving die hem omringt. Omaanda openbaart zich als een terugkeer naar de bronnen van het leven, naar de wildernis. De rust en het isolement, de natuur, de pure en rauwe schoonheid en de eindeloze landschappen, maken deze bestemming onvergetelijk.

zannier hotels omaanda namibië afrika savanne resort Pure Luxe

Omaanda is de volgende parel van Zannier Hotels

Het verhaal van Omaanda, het vierde juweel van Zannier Hotels, dat in juli 2018 de deuren opende, is een ongepubliceerd verhaal. Het verhaal van een vriendelijke ontmoeting van een ondernemer met een bijzondere en zeer persoonlijke visie op luxe hotels, en Angelina Jolie, een internationale artistieke persoonlijkheid, internationaal erkend en gewaardeerd om haar talent. Ze ontdekte met verbazing Baitang Phum Cambodja, en verwees naar het bestaan van een andere locatie, meer dan 10.000 km van Cambodja verwijderd, waar men de natuur kan koesteren en poogt de wilde dieren te behouden.

zannier hotels omaanda namibië afrika savanne resort Pure Luxe

Het ongewone avontuur van Zannier Hotels gaat ook via Le Chalet in Frankrijk en 1898 The Post in België, wordt binnenkort aangevuld met Bãi San Hô in Vietnam. Andermaal bezorgen de zuiverheid van de plaats, de authentieke en ruwe charme, ingetogen elegantie, diep respect voor de traditie, de zoektocht naar tijdloze, kwaliteit van de dienstverlening, nieuwe adelbrieven aan Zannier hotels.

zannier hotels omaanda namibië afrika savanne resort Pure Luxe

Omaanda, de meeste recente creatie van Zannier Hotels, ligt midden in een enorm reservaat dat de Zannier-familie in samenwerking met de stichting N / a’an ku sê in 2016 verwierf. Bezorgd om de voorouderlijke wilde schoonheid te behouden en te beschermen, hebben hier Rudie van Vuuren, geboren in Namibië, en zijn vrouw Marlice deze stichting gecreëerd. N / a’an ku sê werkt aan het behoud van de natuurgebieden – een behoudsmissie die perfect in overeenstemming is met de waarden van Zannier Reserve.

zannier hotels omaanda namibië afrika savanne resort Pure Luxe

In het hart van dit gigantische reservaat ligt een heiligdom van flora en fauna van ongelooflijke rijkdom. Rudie en Marlice hebben een neushoorn- en olifantenziekenhuis voor verlaten en gewonde dieren opgezet, die wordt gefinancierd door de Jolie-Pitt Foundation. Het doel: de bewoners van onze planeet wijzen op de noodzaak om de ‘wilde wereld’ te behouden.

zannier hotels omaanda namibië afrika savanne resort Pure Luxe

Ongerepte natuur behoort ongerept te blijven, dat is de boodschap

Om zijn charme en rust te behouden, met respect voor de omringende natuur, bestaat de lodge uit tien hutten (acht van 60 m2 met een dubbele kamer en twee van 120m2 van twee tweepersoonskamers en een woonkamer). Vanop hun privéterras kunnen gasten uitkijken naar de ‘dam’ waar de dieren bij het vallen van de avond komen drinken, een adembenemende show als een ode aan natuurlijke en tijdloze schoonheid. Het restaurant met live-cooking, biedt een keuken geïnspireerd op de beste lokale producten. De keuken is genereus waarbij weelderige stukjes gegrild vlees worden geserveerd aan de gasten.

zannier hotels omaanda namibië afrika savanne resort Pure Luxe

Een eerste bar bevindt zich direct bij het zwembad, bewoners kunnen er overdag uitrusten en zich opfrissen. Een andere verfijnde en gezellige bar is de ideale plek om de avond te beginnen of te eindigen. De spa bestaat uit 2 tweepersoonskamers met vele behandelingen, verder is er een winkel en een verwarmd zwembad met uitzicht op de savanne. Gasten kunnen zich in Omaanda op elk moment van de dag ontspannen, in een sfeer die hen terug in de tijd laat reizen. Om avontuur en rust af te wisselen, worden er vele excursies en safari’s georganiseerd. Elk uitje wordt getransformeerd in een ongekende, andere, magische ervaring. Naar het beeld van de andere vestigingen laat Omaanda opnieuw de authenticiteit en de rauwe charme van een land, zijn aard en zijn beschaving op een unieke wijze sublimeren.

zannier hotels omaanda namibië afrika savanne resort Pure Luxezannier hotels omaanda namibië afrika savanne resort Pure Luxezannier hotels omaanda namibië afrika savanne resort Pure Luxe

Meer informatie over Omaanda vind je hier.

Verder lezen

Als je in het land der ‘zeer vermogenden’ op zoek bent naar transport, dan is een vliegtuig al gauw...

Dubai, de plek van ongekende luxe en mogelijkheden. De grootste wolkenkrabber ter wereld staat er...

Wat dacht u van een idyllische strandvakantie met witte zanden, helder blauw water, lucht en een...