Eén van de meest gezochte Omega Speedmasters gaat binnenkort onder de hamer

Als we zeggen ‘Omega Speedmaster’, dan denkt menigeen aan ruimtereizen. Logisch ook, Omega heeft er in de loop der jaren geen gras over laten groeien om de fameuze chronograaf hét gezicht van ruimtemissies te maken. Toch bestond de Omega Speedmaster al veel eerder – nog voor z’n status als ‘moonwatch’. Deze specifieke referentie, de Omega Speedmaster CK2915, werd gemaakt tussen 1957 en 1959 en is daarmee één van de meest felbegeerde Omega Speedmaster horloges ooit.

Bukowskis heeft een zeer nette Omega Speedmaster CK2915-2 in de aanbieding

De Omega Speedmaster CK2915-2 is zo speciaal omdat ‘ie onder andere een periode kenmerkt die ver vóór het ruimteverhaal plaatsvond. De liefhebbers zien dit dan ook als een van de meest zeldzame Speedmasters op de markt. Deze specifieke CK2915-2 stamt uit 1958. Het horloge wordt onder andere gekenmerkt door de ovale ‘O’ in Omega en de lange krul aan de ‘r’ van Speedmaster. Binnenin de 38,5mm kast vinden we het Caliber 321 uurwerk. Juist, dat uurwerk waar nog niet zo lang geleden van werd aangekondigd dat men de productie ging hervatten.

omega speedmaster ck2915-2 bukowskis veiling Pure Luxe

Een bijzondere handopwinder en een icoon in de Omega-geschiedenis. Volgens Bukowskis heeft dit exemplaar ruim 20 jaar in een lade gelegen. Bovendien is de Omega Speedmaster aangekocht door een individu die het horloge altijd in de familie heeft gehouden. Een mooi, zeldzaam stukje geschiedenis dus. Meebieden kan uiteraard op de website van Bukowskis. De verwachting is dat er zo’n €115.000 wordt opgehaald voor dit exemplaar.

omega speedmaster ck2915-2 bukowskis veiling Pure Luxeomega speedmaster ck2915-2 bukowskis veiling Pure Luxe

Bron: Bukowskis

Verder lezen

Voor velen is een Rolex het summum van horlogerie. Niet wat betreft complicaties, afwerking of...

Dat de Porsche 911 (991) aan z’n laatste loodjes bezig was, dat was al geruime tijd duidelijk. Toch...

Eerder deze week lieten we jullie al kennismaken met de vernieuwde, extreem dunne Audemars Piguet...