€16.500.000 om te wonen in een pakhuis in New York – en hoe

Als er iets is waar we enthousiast van worden op het gebied van vastgoed, dan is het wel een woning opgetrokken uit een industriële ruimte – of een plek met een hele andere bestemming. Het zorgt direct voor een ruimte met veel meer karakter. Bovendien is het vaak een kunst om er een interieur bij te passen dat naadloos over gaat in de originele elementen van het gebouw. Dit pakhuis in New York is het perfecte voorbeeld van zo’n gebouw met een andere bestemming dat nu als woonhuis fungeert. 

West Chelsea Warehouse Conversion is een voorbeeld van hoe het wél moet

Er zijn diverse elementen aan dit pakhuis waar we heel erg enthousiast van worden. Zo zie je bij binnenkomst direct hoe het industriële karakter van het pakhuis is behouden en zorgt voor een bijzondere sfeer. Wat opvalt is de combinatie van de balkenconstructie in de hoge plafonds en de bakstenen muren die bewust niet bedekt zijn. Elementen die de gehele ruimte een specifieke sfeer uit laten ademen.

west chelsea warehouse conversion new york pakhuis Pure Luxe

Het pakhuis is gesitueerd in het Arts District. Een bekend deel van New York waar eigenlijk alle toonaangevende musea zijn te vinden en creativiteit piekt. De woning biedt plaats aan drie slaapkamers en een gigantische woonruimte. Die laatste wordt voor het grootste gedeelte gekenmerkt door de bakstenen muren en de betonnen vloer – badend in daglicht ademt de grote ruimte alsnog een knusse gezelligheid.

west chelsea warehouse conversion new york pakhuis Pure Luxe

De ruimte is ingedeeld volgens het open space concept. Zoals te zien in de foto’s is de woonkamer, eetkamer en keuken dan  ook gesitueerd in één en dezelfde ruimte. Op dit moment bevat de woning zo’n 595 vierkante meter aan woonoppervlak, maar de woning heeft tevens nog zo’n 550 tot 1.100 vierkante meter aan potentiële bouwruimte tot z’n beschikking. Voor meer informatie bekijk je de website van Christie’s Real Estate.

west chelsea warehouse conversion new york pakhuis Pure Luxewest chelsea warehouse conversion new york pakhuis Pure Luxewest chelsea warehouse conversion new york pakhuis Pure Luxe

Bron: Christie’s Real Estate

Verder lezen

Een villa met oceaanzicht op Hawaï klinkt iedereen waarschijnlijk als muziek in de oren. Het is nu...

Een huis kopen is één ding, maar genoeg oppervlakte is een ander. Hoe dichter je bij de grote stad...

Het duurste huis van de Verenigde Staten is gelegen op een plek die je wellicht niet zal verbazen....