Dit is zonder twijfel dé ultieme Porsche 993

We hebben hier inmiddels al zo vaak lovend gesproken over de Porsche 911, dat het praktisch onmogelijk is om niet in herhaling te vallen. De Porsche 911 is volgens kenners en liefhebbers één van de meest iconische bolides ooit gemaakt – en dat is niet zomaar. Toch zijn er tevens heel wat mensen van mening dat de échte 911 verdween toen Porsche besloot de luchtgekoelde motor niet langer in gebruik te nemen. De Porsche 911 (993) wordt dan ook door velen gezien als het einde van een ‘era’ en een icoon op zichzelf. Het is dan ook een zeer geliefd model bij verzamelaars. 

Een Porsche 993 Turbo Prototype is de ultieme droom van iedere Porsche-liefhebber

De Porsche 911 (993) werd niet alleen als icoon bestempeld vanwege zijn status als ‘laatste der Mohikanen’. Nee, het was tevens een 911 die eigenlijk geperfectioneerd was in de breedste zin van het woord. De bolide leek alle ‘schoonheidsfoutjes’ van vorige modellen achter zich te hebben gelaten en de flat-six luchtgekoelde boxermotor was subliem. Een rijders-auto zoals velen het graag zagen.

porsche 993 turbo prototype supercar RM Sotheby's Pure Luxe

Wat dit Porsche 993 Turbo Prototype zo bijzonder maakt, is het feit dat de auto überhaupt nog bestaat. Porsche stond er namelijk om bekend dat ieder prototype werd vernietigd zodra er geen gebruik meer van werd gemaakt. Dat deze auto nog bestaat is dus een wonder te noemen. Toen de Porsche 993 Turbo van de productielijn af rolde werd deze naar het Development-center gestuurd om getest te worden.

porsche 993 turbo prototype supercar RM Sotheby's Pure Luxe

Nadat alle tests waren afgerond, werd het 993 Turbo Prototype ontdaan van de geheime motor en versnellingsbak. De bolide werd daarna verkocht aan de huidige eigenaar. Pas toen Porsche de 911 (993) Turbo aan het grote publiek had onthuld, kreeg de eigenaar de motor en versnellingsbak terug van Porsche. De geschiedenis van dit specifieke exemplaar en de rol die dit type speelde in de geschiedenis van de 911 is van gigantische waarde. Het is dan ook logisch dat dit een 911 is waar liefhebbers razend enthousiast over zijn. Bieden op dit speciale model kan, vanaf $330.000 – oftewel zo’n ruime €290.000. Bekijk RM Sotheby’s voor meer info.

porsche 993 turbo prototype supercar RM Sotheby's Pure Luxe

Bron: RM Sotheby’s

Verder lezen

Het is inmiddels al enkele jaren duidelijk dat de rijken der aarde niet snel meer tevreden zijn met...

Toen Tesla de Model S op de markt bracht, waren we allemaal aangenaam verrast. De bolide is het...

Laten we vooropstellen dat de Porsche 911 uit praktisch ieder jaar op veel enthousiasme kan...