Porsche Design neemt afscheid van de 911 (991) met dit speciale horloge

Dat de Porsche 911 (991) aan z’n laatste loodjes bezig was, dat was al geruime tijd duidelijk. Toch mogen we een – opnieuw – succesvolle generatie Porsche 911 niet onopgemerkt van het toneel laten sluipen. Zo dacht men bij Porsche Design ook. Daar besloten ze dan ook dat het gepast was om een bijzondere chronograaf te creëren, met elementen die duidelijk hinten naar de 991-generatie zoals we die hebben gekend. 

Porsche Design brengt een ode aan de 991-generatie

We weten allemaal dat het grote Porsche zelf heeft besloten afscheid te nemen van de 991-generatie met een Speedster gebaseerd op het origineel – op basis van de 911 GT3. Mocht je nou het geluk hebben dat één van die felbegeerde bolides binnenkort bij jou in de garage staat, dan is het misschien een idee om het geheel af te maken met deze chronograaf van Porsche Design.

Het is overigens geen combinatie die wij zomaar even verzinnen: alleen rechtmatige eigenaren van de Porsche Speedster zullen in staat zijn om tevens een exemplaar van dit horloge aan te schaffen. Het horloge zal worden uitgerust met een in-house Flyback chronograaf. Het Porsche Design Werk 01.200 uurwerk welteverstaan. De horlogekast is gemaakt van Titanium, wat is omhuld met een zwarte Titanium Carbide coating.

Elementen zoals de wijzerplaat van carbon, een speciaal gevormde rotor én het geperforeerde leder van ’t bandje doen hinten naar de Porsche. Vanzelfsprekend wordt het horloge met een ludiek prijskaartje aangeboden, namelijk $12.911. Bovendien zullen er slechts 1.948 exemplaren gemaakt worden. Een heus collector’s item dus. Meer informatie vind je hier.

Bron: Porsche Design

Verder lezen

Als het op horloges aankomt, kunnen we diverse klassen onderscheiden. Zo heb je premium...

Het is niet voor ’t eerst dat Urwerk voorbij komt op Pure Luxe. Toch durven we te stellen dat het...

Je zou verwachten dat het nu een of andere slappe boodschap wordt waar wij een smak geld voor...