Binnenkort vliegen we binnen één uur van London naar New York

Luchtvaart en ruimtevaart zijn al tientallen jaren in ontwikkeling en onderdeel van onze beschaving. Toch lijkt het alsof de ruimtevaart veel meer progressie boekt, dan de commerciële luchtvaart. De massa zal dan ook zeggen dat de laatste grote ontwikkeling in de commerciële luchtvaart een ‘flop’ was in de vorm van de Concorde. Toch lijkt een dergelijke ontwikkeling nu weer op handen. Het Britse Reaction Engines is namelijk bezig met de ontwikkeling van een vliegtuig dat met Mach 3.3 vliegt.

Reaction Engines wil ons binnen een uur van Engeland naar Amerika vliegen

Uiteraard is het volledig je eigen keuze om een vliegticket te boeken voor een reis die uren duurt, maar dat het sneller kan en moet – dat is slechts een kwestie van tijd. Ongeacht de hoeveelheid onderzoek én werk die er nodig is om progressie te boeken in lijnvluchten. De consument dient enkel z’n eigen belang en dat is op vandaag de dag streven naar zo min mogelijk ‘verloren tijd’.

reaction engines oxfordshire vliegtuig luchtvaart sabre Pure Luxe

Reaction Engines is gebaseerd in Oxfordshire en focust zich op dit moment op een zogenaamd spaceplane. Hiermee zou het mogelijk zijn om snelheden te halen van Mach 3.3 en hoger. Op dit moment worden er simulatiesnelheden getest met de technologie die ze daarvoor zouden gebruiken. In het kort komt het erop neer dat de motor wordt uitgerust met een technologie die ervoor zorgt dat de lucht die de straalmotor binnenkomt razendsnel wordt afgekoeld. Op deze manier is de motor in staat met grotere kracht te opereren, zonder oververhit te raken.

Het bedrijf is tevens bezig met een ruimtevaartschip dat 25 maal de snelheid van het geluid zou moeten kunnen halen. Op die manier wordt ruimtereizen toegankelijker en tevens goedkoper dan het op dit moment is. Er is nog niets bekend over de realisatie van het vliegtuig voor passagiersreizen dat de naam Sabre meekrijgt.

Verder lezen

Als je ooit het voorrecht hebt gehad om met een privéjet te reizen, dan weet je dat het een...

Het legendarische hotel Bel-Air dat in de top 10 van meest luxueuze hotels staat, biedt een van...

Australië is bij uitstek het land voor de liefhebber van ongerepte wildernis. Het is dan ook een...