Voor €1.400.000 woon je in dit zeer bijzondere stukje architectuur gemaakt door Richard Neutra

Als je in staat bent om een aardige som geld neer te tellen voor een onderkomen, dan heb je vaak de keuze over bijzondere stukjes architectuur. Toch zijn de meeste huizen gewoon gebouwd op een vlakke grond – niet heel spectaculair in die zin van het woord. Hoe anders is het bij dit Richard Neutra Stilt House. Eén van de 17 huizen ontworpen om tegen de stijle grond van Sherman Oaks aan te leunen.

The Stilt House is een bijzonder onderkomen

Het is natuurlijk altijd spectaculair om te zien dat sommige huizen de strijd aan te lijken gaan met de zwaartekracht. Toch is dit project van Richard Neutra net iets specialer. De woningen werden namelijk al in 1966 gebouwd, wat de constructie en de beschikbare techniek destijds meteen in perspectief plaatst. Iedere constructie rust op slechts drie houten palen.

richard neutra stilt house the agency re Pure Luxe

Het huis omvat een kleine 170 vierkante meter aan woonoppervlakte. Binnenin de woning vinden we onder andere een haard gemaakt van fieldstone en ramen die van de vloer tot aan het plafond lopen. Een belangrijk kenmerk in de architectuur door Neutra. Ondanks het feit dat de woning een prettige ‘vintage’ sfeer met zich meebrengt, is er wel degelijk alles aan gedaan om ook in 2019 nog relevant te zijn. Zo is de keuken en badkamer aangepast naar hedendaagse standaarden en is het huis uitgerust met Smart-Home technologie. Voor meer informatie, bekijk even de website van The Agency.

richard neutra stilt house the agency re Pure Luxerichard neutra stilt house the agency re Pure Luxerichard neutra stilt house the agency re Pure Luxerichard neutra stilt house the agency re Pure Luxerichard neutra stilt house the agency re Pure Luxerichard neutra stilt house the agency re Pure Luxerichard neutra stilt house the agency re Pure Luxe

Bron: The Agency

Verder lezen

Een villa met oceaanzicht op Hawaï klinkt iedereen waarschijnlijk als muziek in de oren. Het is nu...

Een huis kopen is één ding, maar genoeg oppervlakte is een ander. Hoe dichter je bij de grote stad...

Het duurste huis van de Verenigde Staten is gelegen op een plek die je wellicht niet zal verbazen....