Deze 14-jarige gamer verdient €15.000 per maand met gamen

Dat gamen inmiddels allang geen ‘ontspannend tijdverdrijf’ is, dat is al enige tijd duidelijk. Over de hele wereld worden games op zeer serieus competitie-niveau gespeeld en voetbalclubs bieden zogenaamde E-sporters zelfs contracten aan om hun kleuren te vertegenwoordigen in online competities. Deze 14-jarige jongeman weet ook dat er genoeg te halen valt met het spelen van spelletjes. Hij verdient namelijk €15.000 per maand met gamen.

Gemiddeld acht uur per dag is ‘Sceptic’ online te vinden

Om maar even aan te geven hoe serieus het gamen is: de jongeman gaat niet naar school. Griffin Spikoski – zoals Sceptic in het dagelijkse leven heet – komt uit New York en ziet het gamen als z’n beroep. Hij is gigantisch populair om de online streamingdienst Twitch. Hier worden gamers op de voet gevolgd tijdens het spelen van populaire spellen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sceptic Gaming (@sceptic.tv) op

Het bleek sneller te gaan dan verwacht. Zo vertelt Griffin dat hij in juni van het vorige jaar z’n eerste $100 ontving van Twitch. Vanaf dat moment ging het heel snel. Naar eigen zeggen heeft de jongeman in minder dan een jaar tijd ongeveer $175.000 verdient met z’n online activiteit. Hij geeft aan dat het niet zomaar even een spelletje spelen is. Je moet heel erg toegewijd zijn om te groeien in de wereld van gaming en streaming. Z’n allereerste video op Youtube werd 7,5 miljoen keer bekeken. Griffin, of Sceptic, geeft aan dat hij iedere dag minstens acht uur speelt en ik weekenden zelfs 18 uur.

Bron: Het Algemeen Dagblad

Verder lezen

Dat er in ons kleine kikkerlandje genoeg vermogende mensen zijn te vinden, dat hebben we jullie al...

We weten dat 1 januari al even geleden is en sporten inmiddels geen goede gewoonte meer is, maar...

Met uitverkochte stadions en miljoenen streams is het geen verassing dat artiesten een aardig...