KLM voert de top-10 van meest populaire werkgevers in Nederland aan

We hebben in het verleden al eens gekeken naar de best-betaalde en slechts-betaalde beroepen van Nederland. Hier zaten beslist wat verrassingen tussen. Nu hebben we weer zo’n lekker lijstje waar je je aan kunt spiegelen. Randstad heeft namelijk een onderzoek uitgevoerd onder 17.000 Nederlanders, om erachter te komen wie de populairste werkgever van ons kleine kikkerlandje is.

KLM biedt een goed salaris, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden én mogelijkheden

Uit het onderzoek komt overtuigend naar buiten dat KLM door veel van de ondervraagden wordt gezien als de ultieme werkgever in Nederland. Hierbij kijkt men naar salaris, de arbeidsvoorwaarden én de mogelijkheid om carrière te maken. Volgens het merendeel van de ondervraagden scoort KLM zeer goed op al deze vlakken.

populaire werkgevers Nederland onderzoek Randstad Pure Luxe

Foto: Randstad.

Er werd tijdens het onderzoek onderscheid gemaakt tussen Profit en Non-Profit organisaties. In het rijtje van de Non-Profit organisaties wist het Leidse Universitair Medisch Centrum het best te scoren. De top-10 van dat rijtje ziet overigens veel Ministeries terugkeren: maar liefst vier(!). Bovendien blijkt dat Nederlanders over het algemeen meer waarde hechten aan hun salaris, dan aan baanzekerheid. Slechts 1 op de 20 ondervraagden wil 10% salaris inleveren voor baangarantie. Een verhouding die vele malen lager ligt dan in de rest van Europa. Waar 1 op 16 het gemiddelde is. Meer informatie vind je in de paper hier.

Bron: Randstad

Verder lezen

Dat er in ons kleine kikkerlandje genoeg vermogende mensen zijn te vinden, dat hebben we jullie al...

We weten dat 1 januari al even geleden is en sporten inmiddels geen goede gewoonte meer is, maar...

Met uitverkochte stadions en miljoenen streams is het geen verassing dat artiesten een aardig...