Deze Porsche 930 is niet alleen zeldzaam, hij is ook nog eens zeer stijlvol

Porsche brengt geregeld de hoofden van auto liefhebbers op hol, en dit zeldzaam exemplaar is hier geen uitzondering op. We hebben het over een Porsche 930 ‘Flachbau’ uit 1987 – oftewel Flatnose. De liefhebbers zullen weten dat het hier gaat om een 911 turbo, waarvan er minder dan duizend zijn gemaakt. Een unieke combinatie van zeldzaam en stijlvol. 

Porsche 930 als een vreemde eend in de bijt

Duitse tuners zoals Ruf en Kremer werden door de Porsche 935 raceauto geïnspireerd om normale auto’s aan te passen met een voorwerk dat hetzelfde is als de winnaar van Le Mans in 1979. Zo werden de traditionele bug-eye koplampen van de Porsche 911 vervangen door een ander soort koplampen. In 1981 startte Porsche met het aanbieden van de ”Flachbau” optie voor de 930, wat een interne code is voor de 911 Turbo.

Porsche 930 PURE LUXE

Minder dan 1000 stuks gebouwd

Er zijn slechts 948 stuks van dit exemplaar gebouwd over een periode van 8 jaar. De Porsche 930 Slantnose heeft een meer aerodynamische body, waardoor hij sneller is vanaf 0 tot 100 kilometer per uur en een topsnelheid van ruim 270 kilometer per uur kan behalen. Dit exemplaar is volledig vlekkeloos en in perfecte staat, en bijna in de nog originele conditie. Het beloofd een gewild en bijzonder verzamelaars exemplaar te worden, zeker als we kijken naar de markt voor klassieke Porsches en de zeldzaamheid van deze voorkant. De prijs kan dan ook weleens aardig oplopen.

Porsche 930 PURE LUXEPorsche 930 PURE LUXEPorsche 930 PURE LUXE

Bron:Uncrate

Verder lezen

Het is inmiddels al enkele jaren duidelijk dat de rijken der aarde niet snel meer tevreden zijn met...

Toen Tesla de Model S op de markt bracht, waren we allemaal aangenaam verrast. De bolide is het...

Laten we vooropstellen dat de Porsche 911 uit praktisch ieder jaar op veel enthousiasme kan...