Investeren in zeldzame whisky levert 582% op in 10 jaar tijd, zo blijkt uit dit onderzoek

We hebben al vaker gesproken over slimme zaken om in te investeren. Zo is het al jarenlang bekend dat klassieke bolides en gewilde horloges een goede manier zijn om een leuke investering te doen. Toch is er één facet dat de laatste jaren steeds meer aan terrein heeft gewonnen als het gaat om vruchtbare investeringen: whisky. Zo blijkt uit het laatste Wealth Report door Knight Frank.

Whisky levert veruit het meeste rendement op

Wat direct opvalt bij het zien van de statistiek is het feit dat whisky een aanzienlijk groter rendement oplevert dan alle andere categorieën in de lijst. Zo staan auto’s op plek twee met een rendement van 258% over 10 jaar – ten opzichte van de 582% voor whisky. Het moge duidelijk zijn dat de onbegrensde opmars van whisky nog lang niet aan z’n einde is. Het hele rapport vind je hier.

investeren whisky wealth report knight frank Pure Luxe

Foto: Knight Frank/Bloomberg.

Alleen al in 2018 zag zeldzame whisky een stijging in waarde van 40%. Volgens kenners ligt de oorzaak hiervan onder andere bij de vermogensstijging van individuen in Azië – met name China. Hier zijn vermogenden steeds vaker gefocust op de investering in goed renderende zaken als whisky. Bovendien is whisky een product dat vrij eenvoudig een prijsstijging door kan maken. Zo zorgt het winnen van enkele prijzen over de hele wereld al gauw voor een forse prijsstijging bij een specifieke whisky. Een stijging die we onder andere gezien hebben bij de Japanse Yamazaki Sherry Casks releases.

 

Verder lezen

NOTE: het originele artikel is geschreven door SCMP, auteur bij Luxurylaunches.com. Goed eten is...

Afgelopen week wisten we jullie ‘foodies’ ineens te enthousiasmeren met een portie chicken wings...

Op 11 juni wordt het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. Daags erna, 12 juni, gaat het nieuwe...