Wajer Yachts viert 25-jarig bestaan (video)

In 25 jaar tijd is Wajer Yachts uitgegroeid van een eenmanszaak tot een gerenommeerde speler in de internationale wereld van luxe jachten. De Wajer waar het allemaal mee begon, de kapiteinssloep, is nog steeds in productie. Maar het bedrijf heeft zijn naam vooral gevestigd met krachtige, luxe open-dag boten voor gebruik op zee. Inmiddels zijn er 396 schepen verkocht en varen er Wajers over de hele wereld, van Ibiza tot Hong-Kong.

Het verhaal van Wajer begint in 1992 als Dorus Wajer op zoek is naar de ideale sloep voor gebruik op de Nederlandse wateren. “Het moest een mooi schip met uitstekende vaareigenschappen worden. Nergens vond ik een sloep die aan mijn eisen voldeed en dus besloot ik zelf een sloep te bouwen.” Aldus Dorus Wajer. Zo ontstond de innovatieve Wajer kapiteinssloep met bijvoorbeeld vloerverwarming, een primeur in die tijd. Ook op andere fronten werd de Wajer-signatuur direct duidelijk: elegant, tijdloos en perfect afgewerkt.

Een familiebedrijf

In 2009 maakt de dan 21-jarige Dries Wajer zijn entree in het bedrijf. Hij focust zich op de sales en marketing. Met een Wajer 37 –uitgeroepen tot motorboot van het jaar 2006- als gereedschap werkt hij vanuit Zuid-Frankrijk aan de expansie van het merk. Met succes: inmiddels zijn er zo’n 40 Wajers alleen al aan de Franse Côte d’Azur te vinden. Daarnaast is Wajer Yachts vertegenwoordigd in Nederland, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten. In 2013 introduceert Wajer de 38, de vernieuwde versie van de Wajer 37, met o.a. modernere materialen en meer ruimte om te zonnen. De 38 S die in 2015 is geïntroduceerd is de stoerdere variant van de Wajer 38. Lichter, sneller en nog sportiever uitgerust met Seabobs, Sup-boards en waterski’s.“De afgelopen 10 jaar is er veel gebeurd. Niet alleen hebben we onze schepen succesvol geïntroduceerd in binnen- en buitenland, ook op de werf in Heeg (Friesland) is de gecontroleerde groei te merken in de verdriedubbeling van het personeelsbestand en de uitbreiding van de productiefaciliteit. Het ontzorgen van klanten is ons ultieme doel en we doen er alles aan om ons motto  ‘without a worry’ waar te blijven maken.” stelt Dries Wajer.

Vlaggenschip: De Wajer 55

Het topmodel van Wajer is de in 2016 geïntroduceerde 55. Dit vlaggenschip met een lengte van 16 meter is de ultieme Wajer. Dat zit hem in de
herkenbare, elegante vormgeving, de eenvoudige bediening, de krachtige prestaties en natuurlijk het innovatieve karakter. Zo beschikt de Wajer 55 over een gepatenteerd automatisch fendersysteem dat het o.a. mogelijk maakt om aan te leggen zonder de kuip te verlaten. Ook op andere punten combineert de 55 ambacht met moderne hightech: zoals bijvoorbeeld een compleet automatisch opvouwbaar dak, of een in hoogte verstelbare cockpitvloer. Inmiddels zijn er meer dan 20 exemplaren verkocht, hetgeen extra glans geeft aan dit bijzondere kroonjaar voor Wajer Yachts.

Festiviteiten rondom het 25-jarig bestaan

Om het 25-jarig bestaan te vieren, heeft Wajer voor klanten diverse evenementen georganiseerd – uiteraard op het water. Een goed voorbeeld was de Wajer Owners Challenge Ibiza. Overigens is het feest nog steeds mee te vieren: alle Wajer-fans kunnen deelnemen aan een fotowedstrijd, met als hoofdprijs een geheel verzorgd vaararrangement op Ibiza. Alles over deze wedstrijd, die nog tot en met 1 mei 2018 loopt, is te vinden op www.wajer.nl/wajer25

Wajer DNA top 6

  • Kwaliteit: bij Wajer werken toegewijde vakmensen die plezier hebben in hun werk en trots zijn op het product. Wajer maakt gebruik van de beste materialen en kwaliteit is de eerste prioriteit. Afwerkingsdelen van hout worden bijvoorbeeld 20 keer gelakt. Zo ook de optie titaniumlook
    van de beslagen (123 in totaal), die ontstaat door vacuümoxidatie, is fraai én functioneel: zeewater krijgt er geen vat op.
  • Design: de lijnvoering van Wajer is samen te vatten in twee woorden: tijdloos en stijlvol. Vorm en functie zijn bovendien perfect in balans: als het anker van de 55 niet wordt gebruikt, is hij onzichtbaar. Bijzonder detail: in een Wajer zijn geen hoeken van 90 graden te vinden. Sinot Exclusief Yacht Design is de designpartner van Wajer.
  • Power: elke Wajer heeft krachtige motoren. De 38 heeft bijvoorbeeld twee 435 pk-motoren en is uitgerust met het Volvo IPS-systeem, dat manoeuvreren met een joystick mogelijk maakt. De motorisering, het IPS-systeem en het gebruik van lichtgewicht materialen zorgen bovendien voor gunstige cijfers voor verbruik en CO2-uitstoot, een laag geluidsniveau, een ruime actieradius, een hoge topsnelheid en eenvoudige bediening.
  • Gebruiksvriendelijk: bij elke Wajer is de stuurpositie instelbaar en overzichtelijk. De 55 heeft zelfs een in hoogte verstelbare cockpitvloer. Elke Wajer, zelfs de 16 meter lange 55, is bovendien altijd door één persoon te varen en aan te leggen. De vaarstabiliteit is optimaal door de ondersteuning van een speciaal computersysteem.
  • Innovatie: elke Wajer beschikt over innovatieve features. Van de ver warmde vloer van de eerste kapiteinssloep tot het gepatenteerde fendersysteem van de 55.
  • Service: ‘Without a worry’ is de pay-off van Wajer. Dit betekent dat klanten kunnen rekenen op een perfecte dienstverlening voor, tijdens en na de aankoop.

Meer interessante feiten en cijfers over Wajer zijn te vinden in deze infographic.

 

Verder lezen

Een goede boot of een luxe jacht is altijd welkom. Niets is zo lekker als met een stralende zon aan...

Een tijd geleden werd de wereld geïntroduceerd met de nieuwe generatie van de Bentley Continental...

Lastige taak De vorige BMW 5 Serie was een van de meest succesvolle aller tijden. Dit zorgde voor...