Het kon natuurlijk niet uitblijven. De cryptocurrency-koorts heeft al menig individu helemaal gek gekregen. Sterker nog, in delen van Azië verkochten hele mensen hun hebben en houwen om maar te kunnen investeren in cryptomunten. Een ontwikkeling die bij verschillende overheden de nodige alarmbellen deden rinkelen. Nu lijkt de zorg omtrent crypto ‘slachtoffers’ nog een stapje verder te gaan: je kunt naar een afkickkliniek als je verslaafd bent aan cryptocurrency.

Afkicken van cryptocurrency in een kliniek in Schotland

Natuurlijk, voor iedere gekte is er wel een oplossing. Wij mensen zijn in staat om ons heel raar te gedragen en nog beter in staat om daar even zo rare oplossingen voor te bedenken. Want, wie zegt nou dat je niet aan cryptocurrency verslaafd kunt zijn? Tuurlijk kan dat, zolang we er zelf maar in geloven. Gelukkig is er nu een luxekliniek die jou kan helpen bij het zeer complexe probleem van cryptoverslaving.

Het is natuurlijk heel vervelend als je kampt met een verslaving en daarom is het des te prettiger dat ook daar oplossingen voor zijn. De afkickkliniek, Castle Craig Hospital, is normaliter een toevluchtsoord voor alcohol- en drugsverslaafden. Sinds kort verwelkomen ze daar dus ook een nieuwe groep: de cryptoverslaafden. Een groep die bestaat uit mensen die zichzelf niet in staat achten te stoppen met handelen in cryptocurrency.

Volgens professionals en experts die zich verdiepen in dit nieuwe fenomeen is het te vergelijken met een gokverslaving. Juist daarom is besloten om cliënten met een cryptoverslaving op dezelfde wijze te helpen als de wijze waarop online gokverslaafden worden geholpen. Er blijken steeds meer mensen last te hebben van dit fenomeen en dat resulteert in drukke dagen bij Castle Craig Hospital.

Hoe herken je een cryptoverslaving?

Uiteraard geven de experts ons ook een inkijkje in de symptomen die gepaard gaan met een cryptoverslaving. Het handelen in cryptocurrency is één, maar de overdaad is een ander. Spierontspanning, angstig gedrag en het constant bezig zijn met koersen zijn volgens de medewerkers van Castle Craig Hospital tekenen dat je met een cryptoverslaving te maken hebt. Volgens de betrokken therapeut is een sluimerende verwaarlozing van vrienden en familie ook een gevolg. ‘Je raakt erg geobsedeerd. Je voelt de drang om iedere paar minuten te checken hoe de koersen ervoor staan’.

Wat ons betreft is dit nogal een vage omschrijving, aangezien men logischerwijs bezig is met een bepaalde activiteit. Het is natuurlijk logisch dat men hierop inhaakt, maar of het daadwerkelijk bestempeld kan en mag worden als een medische aandoening, dat is nog maar de vraag. De scheidingslijn tussen verslaving en enthousiasme is in onze ogen heel dun. Het is dan ook niet echt duidelijk te stellen wanneer iemand daadwerkelijk de grens over gaat. Ergens is dit natuurlijk ook wel een komische ontwikkeling. We zijn benieuwd hoe andere instellingen hier op in zullen gaan spelen.

Bron: RTL Z