Lamborghini onthult deze spectaculaire Terzo Millennio concept tijdens de autoshow in Frankfurt

Het is voor veel automerken een spannende tijd in de markt. Er wordt namelijk meer en meer gefocust op andere aandrijflijnen en milieuvriendelijke systemen. Dit gaat verder dan enkel het product (lees: de auto) en heeft ook betrekking op productieprocessen. Het is dan ook niet raar dat zelfs producenten van supercars steeds meer focussen op elektrische aandrijflijnen bijvoorbeeld. Lamborghini laat hun plannen op dat gebied zien met de introductie van de Lamborghini LB48H Terzo Millennio concept car.

De Lamborghini Terzo Millennio: uitverkocht nog vóór het daglicht

Het is voor Lamborghini een spectaculaire stap – omschreven als ‘revolutionair – maar de gemiddelde autoliefhebber weet wel beter. Een hybride aandrijflijn is allang niet meer nieuw. Desalniettemin is het een ontwikkeling die door de aard van de Italiaanse sportwagenfabrikant alsnog speciaal is te noemen. Het betreft een auto van een merk dat tot voor kort enkel werkte met verbrandingsmotoren. Zoals iedere purist het graag ziet.

lamborghini terzo millennio concept car frankfurt motor show Pure Luxe

Volgens de geruchten gaat het om een combinatie van een elektromotor die samen met de welbekende V12 van het merk, voor zo’n 838pk moet zorgen. Als de berichten kloppen, dan zal de 6,5-liter V12 enkel de achterwielen aandrijven. Er zullen slechts 63 stuks van deze bolide geproduceerd worden, welke allen een prijskaartje van $2,5 miljoen hebben (€2.200.000).

lamborghini terzo millennio concept car frankfurt motor show Pure Luxelamborghini terzo millennio concept car frankfurt motor show Pure Luxelamborghini terzo millennio concept car frankfurt motor show Pure Luxelamborghini terzo millennio concept car frankfurt motor show Pure Luxelamborghini terzo millennio concept car frankfurt motor show Pure Luxelamborghini terzo millennio concept car frankfurt motor show Pure Luxe

Verder lezen

Het is inmiddels al enkele jaren duidelijk dat de rijken der aarde niet snel meer tevreden zijn met...

Toen Tesla de Model S op de markt bracht, waren we allemaal aangenaam verrast. De bolide is het...

Laten we vooropstellen dat de Porsche 911 uit praktisch ieder jaar op veel enthousiasme kan...