
Restaurant The Charles in Nistelrode krijgt als nieuwkomer 14 punten van Gault&Millau
The Charles staat voor exclusiviteit en Brabantse gastvrijheid
Vol trots ontving restaurant The Charles 14 punten van Gault&Millau, als nieuwkomer een mooie score. Sinds 29 september 2023 heeft restaurant The Charles in Nistelrode haar deuren geopend, als onderdeel van de exclusieve business- en golfclub The Duke Club. SVH Meesterkok Alain Alders is als F&B Manager verantwoordelijk voor de keuken: “We zijn ontzettend trots op deze prestatie, wij willen op een hoogstaand en toch toegankelijke manier onze gasten culinair verwennen.”
Restaurant The Charles biedt exclusieve faciliteiten
Gault&Millau schrijft er het volgende over: ”Met exclusieve faciliteiten voor leden – golf, suites, auditoria en business lounges – ontkom je op deze gedistingeerde locatie niet aan een torenhoge drempel. Het onthaal is eerbiedig, de vakbekwame bediening beleefd en de ambiance en het interieur kreeg recent een make-over. Los van dit exclusieve decorum wordt er hier vooral goed gekookt. Die lof mogen we het nieuwe keukenteam onder leiding van Alain Alders toezwaaien. Hij koppelt flagrant frisse mediterrane componenten als venkel, aubergine, paprika-tomatensalsa en basilicum aan à point gegrilde rode mul. Maar ook een nootachtig aards garnituur van eekhoorntjesbrood, gebarbecuede knolselder, quinoa en cashewnoten aan prachtig gegaarde entrecote. En wat te denken van het subtiele samenspel tussen ganache, stroopwafel, bramen en ijs van shisoblad? Meesterschap. Bovendien biedt de geweldige wijnkaart hier, met veel topwijnen, brede ondersteuning op al die Frans klassieke creativiteit. Twee koksmutsen zijn hier op zijn plaats.”
The Duke Club
Alain Alders is als F&B Manager verantwoordelijk voor alle horeca binnen The Duke Club. Hij staat chef Jack Blackwell van The Charles bij in het bewaken en het behouden van het concept en de filosofie. Zowel Alain als Jack zijn veel in het restaurant te vinden. Ze verwelkomen gasten en vragen naar speciale wensen. Vanaf dan nemen ze alles uit handen en zorgen ze ervoor dat het hun gasten aan niks ontbreekt. The Charles werkt niet met een kaart, Jack geeft zijn koks alle ruimte om iedere dag uitgebalanceerde menu’s te creëren. Sommelier Luuk Egelmeer en zijn zwarte brigade maken de culinaire beleving helemaal af. En wie geen zin heeft om naar huis te gaan, boekt een van de achttien exclusieve suites in The Duke Suites, inclusief toegang tot de golfbaan en een butler die 24/7 klaarstaat.
The Charles is woensdag tot en met zaterdag geopend van 18.00 tot 01.00 uur en op donderdag en vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie en arrangementen op www.thecharles.nl en www.thedukesuites.nl.
Cas Zeeman
Cas begon zijn carrière bij Hi Label eind 2022 als redactiestagiair, waarna hij nog een tijd als gastredacteur fungeerde, alvorens hij sinds november 2023 de scepter zwaait over de website van Pure Luxe. Schrijft over alles wat met luxe te maken heeft, zoals exclusieve horloges, megalomane jachten, de meest in het oog springende villa's, omstreden zakendeals en alles waar ook maar een motor in zit, voortvloeiend uit de drang om alles tot op de bodem uit te zoeken. In zijn vrije tijd mist hij geen enkele voetbalwedstrijd, luistert hij onafgebroken naar muziek uit de topjaren '60 en '70 en probeert hij zoveel mogelijk te reizen.