Nu in de shop: de 10-jarige jubileumeditie van Pure Luxe Magazine met Herman den Blijker
Lees een uitgebreid interview met Herman den Blijker en nog heel veel meer in de nieuwste editie van ons blad, dat ons 10-jarig jubileum markeert
Voor de gouden 10-jarige (!!!) jubileumeditie van Pure Luxe Magazine (editie nummer 14) siert chef-kok Herman den Blijker de cover. Den Blijker is al decennialang een vertrouwd gezicht in de Nederlandse gastronomie, met een carrière die reikt van iconische zaken zoals De Engel, Las Palmas, Zeezout en Groot Paardenburg tot zijn huidige restaurant: GOUD. Tussen de opening van De Engel en de komst van GOUD ligt ruim dertig jaar aan culinaire ervaring, hard werk en de intensiteit die de professionele keuken kenmerkt, al neemt die hectiek volgens de chef in de loop der jaren wat af.

Naast zijn eigen ondernemingen speelde Den Blijker een belangrijke rol in het opleiden van nieuwe chefs. In GOUD heeft inmiddels Nick de Kousemaeker de leiding overgenomen. Den Blijker blijft echter nauw betrokken. Hij bezoekt het restaurant vrijwel dagelijks voor wat hij zelf een “klein Blijkertje” noemt: even binnenlopen, contact maken met gasten en een korte ronde door de zaak, zonder zich met de dagelijkse aansturing te bemoeien. “Nu is Nick de baas”, benadrukt hij.
Lees een uitgebreid interview met Herman den Blijker en nog heel veel meer in de nieuwste editie van ons blad, dat ons 10-jarig jubileum markeert.
U kunt het magazine voor slechts € 25,- via deze link bestellen.
Cas Zeeman
Cas begon zijn carrière bij Hi Label eind 2022 als redactiestagiair, waarna hij nog een tijd als gastredacteur fungeerde, alvorens hij sinds november 2023 de scepter zwaait over de website van Pure Luxe. Schrijft over alles wat met luxe te maken heeft, zoals exclusieve horloges, megalomane jachten, de meest in het oog springende villa's, omstreden zakendeals en alles waar ook maar een motor in zit, voortvloeiend uit de drang om alles tot op de bodem uit te zoeken. In zijn vrije tijd mist hij geen enkele voetbalwedstrijd, luistert hij onafgebroken naar muziek uit de topjaren '60 en '70 en probeert hij zoveel mogelijk te reizen.