Voor de gouden 10-jarige (!!!) jubileumeditie van Pure Luxe Magazine (editie nummer 14) siert chef-kok Herman den Blijker de cover. Den Blijker is al decennialang een vertrouwd gezicht in de Nederlandse gastronomie, met een carrière die reikt van iconische zaken zoals De Engel, Las Palmas, Zeezout en Groot Paardenburg tot zijn huidige restaurant: GOUD. Tussen de opening van De Engel en de komst van GOUD ligt ruim dertig jaar aan culinaire ervaring, hard werk en de intensiteit die de professionele keuken kenmerkt, al neemt die hectiek volgens de chef in de loop der jaren wat af.

Het Pure Luxe-magazine
Bron: Pure Luxe

Naast zijn eigen ondernemingen speelde Den Blijker een belangrijke rol in het opleiden van nieuwe chefs. In GOUD heeft inmiddels Nick de Kousemaeker de leiding overgenomen. Den Blijker blijft echter nauw betrokken. Hij bezoekt het restaurant vrijwel dagelijks voor wat hij zelf een “klein Blijkertje” noemt: even binnenlopen, contact maken met gasten en een korte ronde door de zaak, zonder zich met de dagelijkse aansturing te bemoeien. “Nu is Nick de baas”, benadrukt hij.

Lees een uitgebreid interview met Herman den Blijker en nog heel veel meer in de nieuwste editie van ons blad, dat ons 10-jarig jubileum markeert.

U kunt het magazine voor slechts € 25,- via deze link bestellen.