Een jaar na dato: de Lamborghini Huracán Performante krijgt eindelijk een open versie

De Lamborghini Huracán Performante werd ongeveer een jaar geleden geïntroduceerd en was daarmee de krachtigste Huracán die het Italiaanse sportmerk produceerde. Een auto die met open armen werd ontvangen, maar waar wel nog iets aan ontbrak: een open dak welteverstaan. Het merk liet daar redelijk lang vrij weinig over los, tot op de Autoshow van Genève. Daar werd de Lamborghini Huracán Performante Spyder gepresenteerd.

Lamborghini Huracán Performante Spyder

De reguliere Lamborghini Huracán Performante heeft 30 paarden meer tot z’n beschikking dan de ‘normale’ Huracán. Een extraatje dat we ook wel mogen verwachten aangezien het hier een speciale performance versie betreft. Voor de Spyder heeft het merk hier niets aan afgedaan. Onder de kap is praktisch alles hetzelfde als bij de bekende Lamborghini Huracán Performante.

lamborghini huracan performante spyder auto Pure Luxe

Wat betreft prestaties doet het open dakje weinig onder voor z’n dichte broertje. Lamborghini’s eigen gegevens doen aangeven dat het slechts 0,2 seconden scheelt in een sprint van 0 tot 100 km/u. De topsnelheid blijft hetzelfde, dus wat dat betreft hoef je je niet druk te maken. Deze Lamborghini Huracán Performante Spyder is vanaf heden te bestellen en zal z’n eerste leveringen kennen in de zomer van dit jaar.

lamborghini huracan performante spyder auto Pure Luxelamborghini huracan performante spyder auto Pure Luxe

Verder lezen

Altijd al eens willen proeven van het luxe leven van Jordan Belfort, maar nooit de titel van “wolf...

Ferrari brengt 2 nieuwe modellen uit, genaamd Monza SP1 en SP2 Sports Cars. Het design van de...

Verjaardagfeestjes, iets waar vrijwel iedereen blij van wordt. Logisch ook wel, wanneer er iets te...