Met deze nieuwe Porsches wil het merk de dominantie tijdens de 24-uur van Le Mans voortzetten

Een van de meest iconische Duitse automerken die de wereld ooit gezien heeft is al jarenlang extreem dominant in de 24-uur van Le Mans. Porsche weet telkens weer op overtuigende wijze te rijden en als gevolg daarvan zijn er al 19 zeges op naam van Porsche gezet. Met deze twee bolides gaat het merk dit jaar opnieuw starten om de dominantie voort te zetten. De prototype 919 is voor 2018 met pensioen gegaan, dus nemen twee 911 RSR’s de plek in. 

2018 Porsche 911 RSR Le Mans in speciale jasjes

Beide modellen zijn door Porsche in een iconisch jasje gestoken, hintend naar successen uit het verleden. Er is een Porsche 911 RSR ‘Pink Pig’ en een 911 RSR ‘Rothmans Livery’. De eerstgenoemde zal worden uitgerust met een look die doet terugdenken aan de speciale auto uit het seizoen 1971 – de Porsche 917/20. De kleur doet denken aan een varken, met de stippellijnen als slagersindicatie.

porsche 911 rsr le mans auto race Pure Luxe

Het tweede model, de Porsche 911 RSR Rothmans Livery, is er een die gebaseerd is op de livery zoals die door Porsche gebruikt is sinds de jaren 80. Deze specifieke uitvoering, voornamelijk de kleurstelling, heeft al menig autosport-event meegemaakt. Denk dan aan Dakar Rally’s en 24-uurs races in het verleden. Kortom, beide bolides zijn een knipoog naar het verleden. We zijn erg benieuwd of deze speciale uitvoeringen in staat zijn om net als hun voorgangers succesvol te zijn. Op 16 juni komen beide bolides in actie op het Circuit de la Sarthe.

porsche 911 rsr le mans auto race Pure Luxeporsche 911 rsr le mans auto race Pure Luxeporsche 911 rsr le mans auto race Pure Luxe

Bron: Uncrated

Verder lezen

Het is voor velen een droom: achter het stuur kruipen van een supercar. Slechts enkelen zien deze...

Enige tijd geleden vertelde we jullie nog dat ’s lands auto-powerkoppel (lees: DJ Afrojack en...

Mannen en vrouwen zijn gemaakt om naast elkaar in harmonie te leven. Toch is het heel af en toe...